Gå til innhold
21/06/2017

Spaghetti i mild kjøttsaus

Publisert: av

Pastasauser kommer i mange variasjoner og med mange fremgangsmåter. Mange har en fast mening om hvordan de mener en pastasaus skal være. Personlig har jeg ingen spesielle preferanser på om sausen skal være tykk, tynn, klumpete eller jevn.

Når det kommer til smaken foretrekker jeg helst litt spicy piff på sausen, men jeg deler i dag en oppskrift på en saus som er hakket mildere enn det jeg normalt ville ha laget.

Dagens valg av pasta er spaghetti, den kanskje mest kjente av pastasortene.

Spaghetti i mild kjøttsaus

Ingredienser

  • 400 g tørr pasta (ca. 125 g per person)
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 chili, uten frø, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulerøtter, finhakket
  • 2 selleristenger, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 2 bokser hele flådde hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 3 ss crème fraîche
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts basilikum
  • salt og pepper
  • olivenolje, til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å kutte alle ingredienser, hvitløk, chili, løk, gulrøtter og selleristenger.
  2. Varm opp en sautepanne med olje og start med å frese hvitløk og chili i ca. 30 sekunder.
  3. Ha oppi løk, gulrøtter og selleri, og la dette steke videre til de har fått en fin gyllen overflate, 2-3 minutter.
  4. Sett dette til sides og finn frem en stekepanne og tilsett olje.
  5. Brun kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er ferdig, har du den over i pannen sammen med grønnsakene.
  6. Hell hvitvinen over i sautepannen, rør rundt og la den redusere til en tyktflytende saus.
  7. Etter at hvitvinen har redusert, tilsetter du tomatene. Knus tomatene lett med en stekespade eller lignende. Fyll en av boksene (3 dl) med vann og tilsett dette i gryten. Rør godt rundt og la sausen stå å småkoke litt til den har tyknet, ca. 30-45 minutter avhengig av temperatur.
  8. Når sausen begynner å nærme seg ønsket tykkelse smaker du til med, basilikum, oregano, salt og pepper.
  9. Sett på vann til pastaen, salt og gi det ett oppkok.
  10. Når vannet koker tilsetter du pastaen og lar den koke etter anvisningen på pakken til den er al dente og heller av vannet.
  11. Rør inn crème fraîchen i sausen.
  12. Til slutt blander du alt i kjelen sammen med pastaen ev. en stor bolle og serverer.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook