Gå til innhold
13/06/2018

Kremet blomkålsuppe

Publisert: av

Suppe er en fantastisk rett. Noe vi kanskje burde bli flinkere til å ha på menyen her i huset. Nå som vinterkulden har begynt å gjøre sin anmarsj kan det kanskje være på tide å dra frem de gode gamle oppskriftene.

På vinteren smaker det veldig godt med en rykende varm suppe, spesielt supper med litt ekstra krutt, denne oppskriften er mer av den mildere varianten. Men man kan absolutt lage en mer spennende og krydret versjon av blomkålsupper.

Denne oppskriften gir en svært fyldig og smakfull suppe. Ønsker man en litt lettere suppe kan deler eller all kremfløten erstattes med melk.

Kremet blomkålsuppe

Ingredienser

  • 2 blomkålhoder (små), i biter
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 purre, finhakket
  • 6 dl kyllingkraft, ev. grønnsakskraft
  • 2 dl kremfløte
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å dele opp 2 blomkål i passelige små biter. De skal kjøres til fin masse etter at de er knust så du trenger ikke å bekymre deg for å kutte de pent.
  2. Finhakk 1 sjalottløk og 1/2 gul løk. Lag to snitt som går i kryss i purren omtrent 2 cm fra roten og opp til enden. Skyll purren under rennende kaldt vann fra roten og ned, slik at du får vekk mest mulig av ev. sand og urenheter. Skjær deretter purren i små biter.
  3. Ha litt olje i en kjele. Varm opp kjelen til medium/ høy varme, når kjelen har blitt varm ha i sjalottløk, gul løk og purre og fres det under omrøring i 2 – 3 minutter.
  4. Tilsett blomkål og kraft og la det koke i rundt 15 minutter til blomkålen er mør.
  5. Når blomkålen er ferdig tar du kjelen av platen og kjører alt til en jevn masse ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke en blender om du har en som rommer væsken.
  6. Sett kjelen tilbake på platen og under svak varme kok opp igjen samtidig som du tilsetter 2 dl kremfløte. Pass på å ikke koke for lenge eller røre for kraftig da det er lett for at suppen tykner til.
  7. Smak til med salt og pepper og server gjerne med bacon og godt brød. Drypp over litt olivenolje før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook