Rundt om i verden finnes det så utallige variasjoner av tilbehør, og mange av disse kan også fungere helt utmerket som egne retter, noen eksempler på dette kan være retter som Mac & cheese, bakt potet og diverse salater.
I dag har det også blitt mer og mer normalt å finne salater på menyene på spisesteder rundt om i Norge, noen av de salatene som blir servert her er klassikere som Caesar-, kylling/pasta- og Cobb-salat. Salater med korn/ ris i sentrum er mer av den sjeldne sorten, men kan være ett fantastisk måltid.
Denne retten er i utgangspunktet kjøttfri, vegetarisk, men kan suppleres med kjøtt som tunfisk og kylling om ønskelig. Ønsker du at retten skal være vegansk må du passe på at fetaosten er vegansk, ev. erstatte fetaosten med en vegansk ost eller utelate den.
Ingredienser
- 2 dl bulgur, ukokt
- 290 g røde linser, i lake
- 1 neve persille, revet
- 4 vårløk, i ringer
- 200 g fetaost, i terninger
- 100 g pistasjnøtter, uten skall, uten salt, ristet
- frøene fra ett granateple
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å finne frem bulguren og skyll den. Ha bulguren i en kjele og dryss over litt salt, ca. 1/4 ts. Ha oppi 4 dl vann (vann til bulgurmengden skal være 1 kopp bulgur til 2 kopper vann).
- La bulguren koke opp, sett ned temperaturen på platen til lav, sett på lokket og la det dampe i 15-20 minutter. Når bulguren er ferdigkokt, heller du av ev. overflødig vann. Ha bulguren over i en bolle.
- La linsene renne av seg før du tilsetter de i bulguren.
- Riv litt av toppen på persillen og tilsett i salataen.
- Snitt vårløken i fine ringer og ha de i salaten.
- Bland salaten godt og sett til kjøling.
- I en tørr stekepanne rister du pistasjnøttkjernene raskt.
- Når salaten har kjølt seg, blander du forsiktig inn pistasjnøttene, fetaosten og frøene fra granateplet.
- Kvern litt pepper over like før servering.