Gå til innhold
21/06/2017

Mac & cheese

Publisert: av

I ung alder og tidlig «kulinarisk» utforskning tenkte jeg alltid at makaroni og ost kun var nettopp dette, makaroni og ost… dette er i utgangspunktet ikke noen usmakelig kombinasjon, og heller er milevis unna gourmet. Ved å enkelt tilføye litt til denne retten, som å lage en ostesaus fremfor å kun bruke ost gjør mye.

Mac & cheese

Når det kommer til hvor «tung» man ønsker denne retten, kan man variere litt på innhold av fløte og ev. bruke lettere melk og ost. Men jeg anbefaler å ikke kutte for mye på mengden ost, da dette hjelper til med å tykne sausen.

Mac & cheese

Litt ferskknuste sennepsfrø gir ostesausen et bittelite kick i riktig retning. Nå kan man selvfølgelig spice det opp enda mer, både med krydder og chili, finhakket jalepenos smaker fantastisk sammen med makaroni og ost, men det får vi ta en annen gang.

Mac & cheese

Mac & cheese er en av de rettene som like gjerne kan være en hovedrett som en siderett. Her følger en veldig enkel oppskrift på mac & cheese, med en liten avokado-vri.

Ingredienser

  • 250 g makaroni, tørr, ukokt
  • 1/2 avokado
  • 1 ts sriracha
  • 4 ss usaltet smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 4 dl kremfløte
  • 250 g hvit cheddar
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 ts malt sennep

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, ha i salt og kok makaronien etter anvisning på pakken.
  2. I en ny kjele, smelt smøret og bland inn hvetemelet for å lage en roux (jevning). La dette steke av seg melsmaken og skru ned temparturen.
  3. Ha i salt, pepper og sennepp.
  4. Tilsett kremfløte og melk gradvis under konstant omrøring, når sausen begynner å tykne tilsetter du litt mer melk og kremfløte. Gjenta dette til du har tilsatt all melken og fløten.
  5. Ha oppi osten og la dette smelte inn under omrøring.
  6. Når all osten er smeltet tar du oppi pastaen og blander dette godt.
  7. Ta kjelen av platen og la det stå i ca. 5 minutter og tykne.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook