Som sagt har Kokebloggen testet ut Rema 1000 sitt konsept «under 100-lappen».
Bakgrunnen til at Kokebloggen ønsket å teste «under 100-lappen» kan du lese mer om i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse, som også er den første retten som ble testet ut.
Meksikansk gryte er noe vi i familien forbinder med Toro Meksikansk Gryte, ett produkt som sikkert mange andre også kjenner seg igjen i. Stek opp kjøttdeig tilsett innhold fra posen sammen med vann og kok. Jeg har gjort særdeles lite innsats på å finne ut av hvordan man skal lage en skikkelig meksikansk gryte, så jeg tenkte kanskje at denne retten ville være en start.
Når jeg først så over retten så jeg på ingredienslisten at det skulle være karri og kokosmelk. Dette fikk meg til å undres litt, da dette er ingredienser jeg ofte gir meg assosiasjoner med spesielt øst-asiatiske matretter. Er det noen som kjenner til meksikansk mat som kan avkrefte eller bekrefte hvorvidt disse ingrediensene er mye brukt?
Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».
Karakter: 6/10
Pris: 95,77
Underveis når vi lagde denne retten, merket vi oss at dette fort kunne bli mer suppe enn gryte, så vi bestemte oss for å tilsette ris og mais. Noe som gjorde at retten fort tyknet til. Retten virket også noe svakt krydret til å være meksikansk. Vi tok derfor å tilsatte en del krydder for å spice det opp litt. (Merk at dette vil øke totalkostnaden på retten, da dette ikke har blitt tatt med i prisen ovenfor).
Smaken på selve gryten uten våre endringer var det i grunn ikke noe å utsette på annet enn at den burde ha vært mer krydret. De øvrige familiemedlemmenes konklusjon, var at dette absolutt var en rett som kunne bli laget igjen.
Prisen er innenfor hva Rema 1000 hadde estimert, så den er det ingenting å utsette på.
Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «TexMex» fra 2015
Ingredienser
- 500 g rå scampi med skall
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 paprika, i biter
- 1 søtpotet, i biter
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks kidneybønner
- 1 boks kokosmelk
- 2 ss rapsolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts karripulver
Fremgangsmåte
- Tin og rens scampi og del dem i to på langs.
- Finhakk sjalottløk og del paprika og søtpotet i terninger. Fres det i rapsolje i en kasserolle sammen med salt og karripulver.
- Tilsett hakkede tomater og kidneybønner, og kok i ca. 3 minutter før du tilsetter kokosmelk. Kok opp.
- Vend inn scampi og la det trekke i 3-4 minutter til scampiene er gjennomkokt. Tilsett salt.
Serveringsforslag
Server gryten med frisk hakket kruspersille.
Kokebloggens tips: Ha i litt ekstra krydder som f.eks; chilipulver, hvit pepper, paprika og spisskumen. Tilsett litt hurtigris og mais i punkt 3.