Gå til innhold
13/06/2018

Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing

Publisert: av

Friske grønne farger gir gode assosiasjoner til våren og en frisk start på ett nytt år. Selv om vi ferier nytt år med vinterens inntog, blir det for meg ikke «nytt år» før vinterens teppe har løftet seg og naturen blomstrer på ny.

Spinat er noe jeg mener er svært undervurdert og jeg tror nok mange er litt skremt for å bruke denne ingrediensen. Hvis de kun har brukt frossen eller hermetisert spinat, kan jeg godt skjønne dette. Har du angst for denne ingrediensen utfordrer jeg deg til å dra til nærmeste butikk med en god frukt- og grønt-avdeling og kjøpe frisk spinat.

Ingredienser | Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing

Misopaste som jeg har brukt i denne retten fåes i flere varianter, men i denne retten har jeg valgt å bruke «svart miso paste». Man kan få tak i misopaste i asiabutikker med godt utvalg, de mindre har ofte ikke dette med mindre de har spesialisert seg på japansk mat.

Krydder | Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing

Dette er noen små skåler jeg kjøpte på et tidspunkt, som jeg tenkte var helt fantastisk og kunne ikke unngå å kjøpe de. I ettertid har jeg ikke helt skjønt hva jeg skal bruke de til, da de er laget av tre og føler vel at det kanskje var ett litt bortkastet kjøp, så de blir brukt til enhver anledning jeg ser (som  for eksempel krydderskåler uten matlaging), kun for å rettferdiggjøre kjøpet mitt. Men det er jo bare å innrømme at de er helt fantastisk stilige.

Bolle | Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing

Tallerken | Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing

Ingredienser

Scampi

  • 400 g rå scampi, skrelt, halen fjernet
  • 1 ts sennepsfrø, knust i morter
  • 1/2 ts chiliflak, knust i morter
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts cayennepepper
  • olje til steking

Salat

  • 150 g spinat, stilken fjernet
  • 150 g kinakål
  • 6-8 reddiker, finsnittet
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 2 avokado, i biter
  • 1 agurk, i biter

Dressing

  • 4 ss olivenolje
  • 1 lime, saften
  • 2 ss svart miso paste
  • 1 fedd hvitløkk, finhakket
  • 1 ts honning
  • 2 ss risvin
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Start med å rense scampien og fjern halen. Finn frem en panne, ha i olven og sett den på medium sterk varme.
  2. Ha sennepsfrø og chiliflak i en morter og knus til fint støv. Bland sammen alt krydderet og masser det inn i scampien.
  3. Stek scampien til de er gjennomstekt og legg til sides.
  4. Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender eller lignende og kjør til du får en jevn masse.
  5. Riv eller kutt salaten. Fjern rotfestet til reddiken, del de i to og snitt de i tynne skiver. Snitt varløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, fjern steinen og lag krysssnitt i avokadoen, bruk en skje til å ta ut avokadobitene. Kutt agurken i terninger og ha alt i en salatbolle.
  6. Tilsett scampien, hell over dressing og bland godt.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook