Gå til innhold
21/06/2017

Nakkekotelett med stekte potetskiver, smørstekt purreløk, kålruletter med svin og vårløksaus med chili og jalepeno

Publisert: av

Favoritten når det kommer til koteletter er kanskje ikke nakkekoteletter av svin? Høres kanskje ikke så delikat ut? Men nakkekoteletter er proppfulle med smak og passer seg utmerket til en herlig søndagsmiddag.

Nakkekotelett med stekte potetskiver, smørstekt purreløk, kålruletter med svin og vårløksaus med chili og jalepeno

Det var egentlig meningen at jeg skulle ha en persillerotpuré til, som du kan se av bildet, men klarte på et mystisk vis å svi den, mystisk er det nå ikke da det i grunn bare er å la væsken koke vekk.

Nakkekotelett med stekte potetskiver, smørstekt purreløk, kålruletter med svin og vårløksaus med chili og jalepeno

Ingredienser

  • 400 g nakkekoteletter av svin
  • 200 g indrefilet av svin
  • 600 g poteter, i skiver
  • 6 vårløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 jalepeno, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 stor purreløk, hvite delen delt i fire
  • 1 hjertesalat
  • 2 dl olje til fritering
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader celcius.
  2. Start med å kutte potetene i skiver, legg de i en ildfast form og krydre det med salt og pepper og litt olivenolje. Og sett de inn i ovnen. La potetene steke seg halvveis ferdig, 10-15 minutter.
  3. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper og legg til sides.
  4. Kutt vårløken, løken, chilien, jalepeno og hvitløk og ha de i en liten kjele sammen med litt olje og la det frese i 4-5 minutter, ikke la løken få ta farge, men bare la den bli gyllen. Ta kjelen av platen og kjør det til en jevn puré med en stavmikser. Skulle det bli for «tørt» tilsetter du litt olje eller vann som væske.
  5. Ta potetene ut av ovnen og la de hvile, helst på kjøkkenpapir, slik at ev. væske trekkes vekk.
  6. Finn frem en panne og brun nakkekotelettene på begge sider, til den får en fin skorpe, ha de over i en ildfast form, senk temperaturen i ovnen til 180 grader celcius og sett inn nakkekotelettene og la de stå til de er gjennosmtekt, 30-45 minutter.
  7. Ta bladene av salaten og start og kutt lengre strimer av indrefileten. Rull svinestrimlene inn i kålen og bind en trå rundt, slik at kålen holder seg på plass. Stek de i smør i pannen til svinestykkene har blitt gjennomstekt. Legg de til sides.
  8. Rens og vask purren ved å lage et lite snitt i den i midten og skylle den under rennende vann. Stek disse i samme smøret som kålrulettene til de har blitt møre, det kan være en fordel og binde en liten tråd rundt disse også.
  9. Finn frem en dyp panne eller tykk gryte som tåler litt varme, ha oppi oljen til fritering, i små porsjoner friterer du potetskivene til de begynner å bli gylne. Legg de på kjøkkenpapir eller en rist for å la oljen renne av.
  10. Når alt er ferdig anretter du alt på tallerken og serverer.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook