Kom i vårsteming med denne fantastiske menyen med en herlig blanding av vårens goder. Tidlige minner for meg av vårstemning er å komme tilbake fra hytten på fjellet etter påskeferie og hjem til sildrende bekker av smeltende snø i hagen. Nå har det seg sånn at snøen forsvant noe tidligere enn det jeg er vant til, men vi satser på at vi fortsatt kan få føle litt på våren før sommeren gjør sin anmarsj.
Selv om vi kan være takknemlige for de gode mulighetene vi har for import av gode råvarer til Norge, som gjør at vi kan nyte de i gjennom hele året, må vi også benytte muligheten til å glede oss over når Norske råvarer er i sesong i Norge også. Ta for eksempel nypoteten og nykålen, som kommer rundt mai og juni, som er noe mange nordmenn ser frem til. Det er mye å glede seg til, men inntil den tid, er det bare å nyte vårens smaker.
Her er mitt forslag til en ukesmeny med en vårlig inspirasjon.
Mandag
Spinat og avokadosalat med spicy scampi, redikk, vårløk, agurk og miso- og limedressing
Tirsdag
Vårlig linguine med asparges og kremet avokado- og ostesaus
Onsdag
Asiatiskinspirert kylling- og agurksalat med vårløk, chili og sennepssaus
Torsdag
Pannestekt skrei med sellerirotmos, dampede asparges, cherrytomater, vårløk- og chilidryss og beurre blanc
Fredag
Hvetetortillas med ovnsbakt fennikel og asparges, quinoa, ytrefilet av okse, tomatsalsa og spicy guacemole
Lørdag
Pasta med kremet pære- og sellerirotsaus servert med bacon og vossakorv
Søndag
Nakkekotelett med stekte potetskiver, smørstekt purreløk, kålruletter med svin og vårløksaus med chili og jalepeno