Gå til innhold
13/06/2018

Szechuan kylling

Publisert: av

Nå er det ikke lenge før klokkene ringer julen inn. Her på Kokebloggen kommer jeg til å dele noen av mine juleoppskrifter frem mot det nye året.

Uansett hvor høyt jeg verdsetter julemat kan det være godt med ett lite avbrekk inniblant. Så hvorfor ikke prøve seg på noe helt annet. Som for eksempel en vri på en asiatisk wok-rett, szechuan kylling?

Ingredienser | Szechuan kylling

Det som kjennetegner noe av rettene fra Szechuan-provinsen i Kina er dens utbredte bruk av krydder som ingefær, chili og szechuanpepper. Szechuan pepper må ikke forveksles med vanlig pepper, da det ikke er en del av pepperfamilien.

Siden szechuanpepper ikke er ikke så veldig lett tilgjengelig i Norge, har jeg valgt å ikke benytte det i denne oppskriften. Om du skulle ønske å prøve tørket szechuanpepper, har noen av asia-butikkene dette i sitt utvalg.

Closeup | Szechuan kylling

Oppskriften byr på litt styrke, men som med andre oppskrifter kan man fint justere styrken etter eget ønske ved å kutte ned på chili og krydder.

Szechuan kylling

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kylling

  • 500 g kylling, lårfilet, i biter
  • 1 egg
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts risvin
  • olje til steking

Grønnsaker

  • 1 bit ingefær (2 cm x 2 cm), finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 grønn paprika, i biter
  • 1 gul løk, i biter
  • 4 vårløk, tynne skiver
  • 150 g østerssopp, i skiver
  • olje til steking

Szechuansaus

  • 1,5 dl kyllingkraft
  • 1 ts sambal oelek (chilipaste)
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts risvin
  • 1 ts maisenna, rørt ut i kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Start med å gjøre klar risen om du ønsker å servere det, oppskrift kan du finne her Dampet ris.
  2. Del opp 500 g kylling i biter og ha de i en bolle. Knekk 1 egg oppi og ha i 1 ts maisenna og 1 ts risvin. Bland dette godt og sett kjølig.
  3. Finhakk 1 bit ingefær, 1 rød chili og 2 fedd hvitløk.
  4. Kutt 1 rød paprika, 1 grønn paprika og 1 gul løk i biter. Del de gjerne i litt store biter.
  5. Kutt 4 vårløk i tynne skiver, spar litt av det mørkegrønne til garnityr.
  6. Del 150 g østerssopp i skiver/ strimler.
  7. Ha litt olje i en wok og varm den opp til medium/ høy varme.
  8. Start med å steke 500 g kylling til alle overflatene har fått farge. Ta ut kyllingen og la den hvile.
  9. Tørk over woken om nødvendig og tilsett litt olje. Ha i ingefær, chili og hvitløk. La dette frese i 1 – 2 minutter.
  10. Ha i rød paprika, grønn paprika og gul løk. Stek videre i 2 – 3 minutter til løken har begynt å bli blank og litt gjennomsiktig.
  11. Tilsett 150 g østerssopp og 4 vårløk og stek videre i 2- 3 minutter.
  12. Bland sammen 1,5 dl kyllingkraft, 1 ts sambal oelek, 1 ts sesamolje, 1 ts soyasaus, 1 ts risvin og 1 ts maisenna rørt ut i litt kald vann i en liten bolle.
  13. Hell szechuansausen over i woken, tilsett kyllingen, bland godt og la det koke videre i 2 – 3 minutter til sausen har tyknet.
  14. Server sammen med ris eller nudler. Dryss gjerne litt vårløk over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook