Ingenting sier «restemat» for meg som stekt ris gjør, og er ofte en lunsj vi pleier å ha på lørdager da fredagens meny som oftest er grillet kylling med ris. Det som er det fantastiske med stek ris er alle mulighetene, det er ikke noen bestemte regler man må følge når man skal velge ingredienser.
Ingredienser
- 200 g ris
- 2 egg
- 150 g kylling
- 100 g maiskorn
- 100 g bønnespirer
Fremgangsmåte
- Det er veldig viktig når man jobber med wok at ting går fort. Så før du starter å steke noe som helst pass på at alle ingrediensene er klargjort. Ta frem risen, maiskornene og bønnespirene. Grovkutt eller riv kyllingen. Pisk sammen eggene i en liten bolle.
- Start med å varme en wok/ panne med olje.
- Ha oppi risen og varm opp under omrøring.
- Tilsett kyllingen og maisen og stek videre.
- Lag til ett lite hull i midten av woken og tilsett eggene. Rør godt rundt mes eggene steker, når eggene nesten er ferdig vender du eggene inn i resten av ingrediensene.
- Når eggene er helt ferdigstekt blander du inn bønnespirene.
- La alt dette steke i 2-3 minutter.