Gå til innhold
13/06/2018

Sriracha hot wings

Publisert: av

Det pågår kanskje en stille krig rundt dette med kyllingvinger. For meg kan det virke som om noen absolutt elsker disse saftige bitene med kylling, mens noen ikke kan fordra de. Årsaken tror jeg nok ligger i at kyllingvinger er noe grisete å kanskje vanskelig å spise. Fordi de er jo helt fantastiske på smak!

At kyllingvingene som oftest er grisete å spise er vanskelig å komme unna. Men det er ikke umulig å spise med bestikk, selv om dette er, ja som nevnt tidligere, noe kronglete. Om du først nå har valgt å spise med hendene finnes det triks som kan gjøre det noe enklere. Tar du tak i midten av kyllingvingen og presser ned, slik at du kommer mellom de to tynne beinene, kan du ta tak i det ene beinet og rive det ut. Du vil nå ha ett bein å forholde deg til når du skal nyte kyllingvingene dine. Perfekt!

Når det kommer til «hot sauces» er Sriracha blant mine personlige favoritter. Og jeg er så fantastisk glad for at den har blitt betraktelig mer tilgjengelig i dagligvarekjedene her i Norge, fremfor bare i diverse asia-butikker. Disse små tegneseriestripene fra the Oatmeal er rett og slett spot on! Tror nok mange Sriracha-elskere vil kjenne seg igjen.

Selv om mange typisk bruker denne som en dressing/ saus som tilbehør til mat, er det ingenting i veien for å bruke den som en ingrediens i matlaging. Sriracha er snarere en fantastisk smakstilsetning i mange sauser og retter som trenger litt ekstra piff og smak.

Er du ikke helt kjent med Sriracha er dette en saus som har en rund smak av chili og en liten anelse hvitløk. Det finnes flere varianter av produsenter og varianter av Sriracha, den mest kjente er produsert av Huy Fong Foods inc. og er lett gjenkjennelig på grunn av sitt ikoniske utseende med hanen og grønn kork. Skulle jeg ha anbefalt en Sriracha-saus ville det ha blitt den fra Flying Goose Brand (Nhãn Con Ngõng Bay). Mer spesifikt da den med grønn kork og en anelse hvitløk. Har prøvd noen andre, men har ikke falt helt i smak.

Sriracha hot wings

Beregnet for 2 – 4 personer som hovedrett

Ingredienser

 • 1 kg kyllingvinger, naturell
 • 3 dl hvetemel
 • 1/2 dl sriracha hot sauce
 • 1,5 dl ketchup
 • 5 ts tørkede chili flakes
 • 1 ts nykvernet pepper
 • olje til fritering

Fremgangsmåte

 1. Start med å ha olje i en dyp stekepanne, wok eller lignende og varm opp til rundt 180 grader celcius. Det bør være nok olje til at du lett kan dekke minst 3/4 av tykkelsen til kyllingvingene. Personlig pleier jeg å bruke nok olje til at jeg kan dekke hele vingene jeg skal fritere. Men varm olje kan være skummelt for noen, så bruk det du føler deg komfortabel med.
 2. Finn frem en stor bolle. Ha i 3 dl hvetemel og 1 ts nykværnet pepper. I små porsjoner dekker du til 1 kg kyllingvinger med hvetemelblandingen på alle sider, slik at de er helt tildekket. Jeg pleier å «kaste» kjøttbitene jeg skal dekke i melet, slik at jeg er minst mulig i kontakt med stykkene mens de dekkes. Gjør dette fordi jeg ikke er så veldig glad i mel på fingrene.
 3. Friter de tildekkede kyllingvingene i små porsjoner, slik at du ikke overfyller pannen eller senker temperaturen på oljen for mye. Snu kyllingvingene underveis slik at de får en jevn steking.
 4. La kyllingvingene fritere i 5 – 10 minutter avhengig av størrelse. Kyllingvingene er ferdig når de har fått en fin gyllen farge. Siden du jobber med kylling er det veldig viktig at kjøttet er helt gjennomstekt, så ta gjerne prøver på dette underveis. Ser du noen antydning til rosa er det bare å slenge de tilbake i pannen.
 5. Finn frem litt kjøkkenpapir til å legge kyllingvingene på når de er ferdig, slik at de kan renne av seg mest mulig olje.
 6. I en annen kjele eller panne, lander du sammen 1,5 dl ketchup og 1/2 dl sriracha hot sauce. La dette få ett lite oppkok før du skrur ned temperaturen og lar det tykne litt mens du friterer ferdig resten av kyllingvingene.
 7. Når alle kyllingvingene har fått rent av seg har du de oppi en bolle sammen med sausen og blander godt.
 8. Dryss over litt tørkede chili flakes før servering. Server gjerne sammen med ris og salat.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook