Gå til innhold
22/08/2017

Crispy halvbrødre-sandwich

Publisert: av

Kjært barn har mange har mange navn og når det kommer til sandwich er det ingen unntak, sandwich blir ofte også kalt smørbrød og blings, i enkelte tilfeller også kalt snitter, men snitter er ofte forbundet med enkle skiver som er «snittet» diagonalt.

Sandwicher er for meg noe jeg mener er svært undervurdert i Norge, og noe mange sikkert forbinder med kjeder som Subway og Big Bite. Nå har jeg ikke de største erfaringene med Big Bite, men mener Subway er et godt alternativ til konkurrerende fast-food kjeder. I det store utland får man mange variasjoner av sandwicher og kan i seg selv være et helt fullverdig middagsmåltid til tider.

En sandwich bør etter min mening ha godt med kjøtt og tilbehør, og da tenker jeg ikke bare et par skiver med kokt skinke og en skive ost.

Crispy halvbrødre-sandwich

Halvbrødre-sandwichen har fått navnet sitt fra at det er laget av et «halvt brød», og er inspirert av favoritt sandwichen til Adam Richman.

Ingredienser

  • Ett halvt brød delt i to (horisontalt)
  • 2 ts sriracha
  • 1 ss majones
  • 1 håndfull riflet salt potetgull
  • 1 avokado
  • 50 g skivet lettrøkt kalkunfilet
  • 50 g skivet svinefilet
  • 1 speilegg

Fremgangsmåte

  1. Del et brød i to, og del deretter brødet i to horisontalt slik at du får en bunn og topp. Ta ut litt av brødet på toppdelen, slik at du får ett lite hulrom, legg brødet til side slik at det tørker og kan brukes som krutonger eller brødrasp.
  2. Start med å ha på sriracha og majones, og bland dette sammen samtidig mens du smører det ut.
  3. Ta halvparten av avokadoen og kutt den i fine skiver og legg oppå majonesen og srirachaen.
  4. Legg en neve med riflet saltet potetgull forsiktig over og legg på kjøttet.
  5. Når kjøttet er lagt på legger du på speilegget før du avslutter med å smøre inn øverste delen  av brødet med resten av avokadoen.
  6. Ha den øverste delen av brødet over bunnen, del i sandwichen i to og server.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook