Pasta er og blir en favoritt i huset og variasjonene finnes det heldigvis mange av. En av variasjonene som kan dukke opp hos oss er en variant med kylling, soltørkede tomater og spinat. Sausen er basert på tomater i likhet med sausen i spaghetti bolognese, men oppleves som en langt mer friskere og lettere variant. Selv om dette kan føles mer som en typisk sommerrett passer den veldig fint som en rett i hektiske hverdager, da den ikke tar lang tid å tilberede.
Denne retten fungerer også helt fint med andre kjøttyper som svin og skalldyr. Så om man ønsker en liten variasjon skal det ikke mye fantasi til.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 450 g kyllingbrystfilet, skjært i biter
- 150 g soltørkede tomater, med olje
- 150 g bladspinat, vasket
- 4 tomater, grovhakket
- salt og pepper
- olje til steking
Anbefalt tilbehør: server gjerne med revet parmesan
Fremgangsmåte
- Finn frem en kjele til spaghettien, ha i vann og 2 ts salt. Kok opp.
- Når vannet har begynt å fosskoke, ha oppi 400 g spaghetti og vend den inn slik at spaghettien kommer helt under vann. Skru ned temperaturen litt, slik at det ikke koker over. Koketiden på pasta kan variere, så sjekk pakken for anvisning og koketid.
- Rens og skjær 450 g kyllingbrystfilet i mellomstore biter (omtrent 1,5 cm x 3 cm).
- Grovhakk 150 g soltørkede tomater.
- Skyll og del 150 g bladspinat i grove biter.
- Fjern kjernen fra 4 tomater og grovhakk de.
- Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme.
- Stek kyllingbitene i 2 – 4 minutter til de har blitt helt hvite utvendig.
- Senk temperaturen til medium varme. Ha i de grovhakkede tomatene, soltørkede tomatene og 4 ss av oljen som var med de soltørkede tomatene. La dette steke videre i 4 – 5 minutter før du har i bladspinaten. Stek under omrøring i 1 – 2 minutter til spinaten har begynt å bli myk og kyllingen har blitt helt gjennomstekt.
- Smak til med salt og pepper.
- Når spaghettien er ferdigkokt blander du det sammen med kyllingen og sausen slik at oljen dekker pastaen godt. Dryss gjerne revet parmesan over før servering.