Gå til innhold
13/06/2018

Søtpotetkarri med grillet kyllinglår

Publisert: av

Denne oppskriften her basert på en oppskrift som jeg har prøvd opp til flere ganger fra MatPrat. Men jeg har dessverre også feilet med denne oppskriften gang på gang. Det sies at motstand skal gi utvikling, så det er det jeg har prøvd å gjøre her er å ta mine erfaringer og bygge videre på de. Hovedproblemet som jeg traff på når jeg fulgte oppskriften var at potetbitene ikke føltes som om de ble skikkelig kokt, og hadde litt konsistens og smak av ukokt/ rå potet.

Siden jeg kokte/ stekte potetene i ovnen sammen med kyllingen, var det i grunn bare ett alternativ jeg kunne se. Dekke til formen, slik at kyllingen ikke skulle bli svidd. Men det at jeg måtte gjøre dette i utgangspunktet gjorde at steketiden som vel og merke var satt til «minst 30 minutter» betraktelig økte. Og selv etter 45 minutter var det fortsatt antydninger til ukokt smak og konsistens. Tykkelsen på potetskivene har selvfølgelig mye innvirkning på resultatet og steke/ koketid, men de var temmelig tynne og burde ikke ha vært ett problem.

Closeup | Søtpotetkarri med grillet kyllinglår

Ett annet alternativ, ville i grunn vært å forkoke potetene før jeg hadde de i formen, ev. koke alt før jeg helte det i formen. Noe som faktisk ble det jeg endte opp med å gjøre, bortsett fra at jeg sløyfet formen og lagde «karrien» og kyllinglårene hver for seg.

Noe av årsaken til at jeg til stadighet har prøvd meg på nettopp denne oppskriften, er at smakene sånn ellers falt godt i smak hos familien. Og jeg hadde derfor ett ønske om å faktisk klare å lage en rett som føltes «ferdig». Så resultatet ble denne oppskriften som jeg nå deler med deg.

Søtpotetkarri med grillet kyllinglår

Beregnet for 4 voksne

Ingredienser

Kyllinglår

  • 8 kyllinglår, naturell
  • 4 hvitløksfedd, renset
  • 1 sjalottløk
  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 ts chilipuré
  • 1 ss honning
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss worcestersaus
  • saften fra 1 sitron
  • 1 ts rosmarinkrydder eller 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 4 ss paprikakrydder

Søtpotetkarri

  • 700 g søtpoteter, skrelt og delt i terninger
  • 2 rødløk, delt i tynne strimler
  • 1 boks hele skrellede hermetiske tomater (400 g)
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 2 ss rød karripasta
  • 2 ss ketjap manis (ev. erstatt med 2 ss soyasaus og 2 ss brunt sukker)
  • 5 vårløk, i tynne skiver
  • 50 g peanøtter
  • olje til steking

Server gjerne sammen med: Dampet ris og naanbrød

Fremgangsmåte

Kyllinglår

  1. Forvarm ovnen til 175 grader celcius over- og undervarme.
  2. Rens 4 fedd hvitløk og 1 sjalottløk. Ha hvitløk og sjalottløk i en blender eller lignende. Tilsett 4 ss pinjekjerner, 4 ss tomatepuré, 1 ts chilipuré, 1 ss honning, 6 ss olivenolje, 1 ss worcestersaus, saften fra 1 sitron, 1 kvist fersk rosmarin og 1 ts salt. Kjør dette til jevn masse.
  3. Gni marinaden godt inn i 8 kyllinglår og dryss over 4 ss med paprikakrydder. Du kan gjøre kylling klar med marinade dagen i forveien om du ønsker, bare dekk den til med plastfolie og sett den i kjøleskapet.
  4. Fordel kyllinglårene på ett stekebrett, sett de midt i den forvarmede ovnen og la de steke i rundt 1 time. Når kyllingen er ferdig skal kjøttet løsne lett fra midtbeinet og det skal ikke være noe rødt/ rosa langs beinet.
  5. Om du skal serverer sammen dampet ris, kan du gjerne starte å tilberede den etter at du har fått kyllinglårene i ovnen, da den fint kan stå å hvile til du skal servere maten.

Søtpotetkarri

  1. Skrell 700 g søtpoteter og del i terninger.
  2. Rens og skjær 2 rødløk i tynne strimler.
  3. Ha litt olje i en kjele og varm opp til medium/ høy varme og stek rødløken i 4 – 5 minutter til den begynner å bli myk.
  4. Tilsett 2 ss rød karripasta og rør den godt inn i løken før du tilsetter 2 ss ketjap manis. La alt frese videre 2 – 3 minutter.
  5. Hell oppi 1 boks hele skrellede hermetiske tomater og knus de lett og ha i 1 boks kokosmelk.
  6. Gi det hele ett oppkok før du tilsetter søtpotetbitene. Skru ned varmen til medium varme og la det hele småkoke i 15 –  20 minutter til søtpotetene har blitt skikkelig møre.
  7. Skjær 5 vårløk i tynne skiver.
  8. Server søtpotetkarrien sammen med grillede kyllinglår og dampet ris. dryss peanøtter og vårløkskiver over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook