Gå til innhold
21/06/2017

Black tiger reker fylt med krabbekaker

Publisert: av

Black tiger reker, som er noe større reker enn det som ligger i løsvekt i butikken og fiskedisker. Større reker blir ofte i Norge kalt for scampi, men er fortsatt reker. Reker er ikke noen uvanlig ingrediens å finne i forretter, og etter min mening en fantastisk start på ett måltid.

Black tiger reker fylt med krabbekaker

Selve retten har mange elementer, men resultatet er en fantastisk kombinasjon av herlige smaker. Det er ikke vanskelig å lage denne retten og den vil garantert imponere.

Black tiger reker fylt med krabbekaker

Ingredienser

  • 5 ss smør
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 rød paprika, i små biter
  • 1/2 grønn paprika, i små biter
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1,5 dl hvitvin
  • 200 g krabbekjøtt
  • 10-12 ritz-kjeks, blendet til fine smuler
  • 1 dl brødsmuler/ terninger, tørre, blendet til fine smuler
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. Start med å klargjøre alle ingrediensene.
  2. Start med å smelte smør i en panne, tilsette hvitløken og la dette varmes i rundt 2-3 minutter.
  3. Ha oppi løk, sjalottløk, rød og gul paprika og chili og stek videre i rundt 2 minutter, før du heller over hvitvinen og lar dette steke videre i 5 minutter. Sett dette til sides.
  4. I en stor bolle blander du sammen resterende ingredienser godt. Tilsett løk-blandingen og bland dette godt inn.
  5. La dette stå kjølig i minst en time, før du begynner å lage små krabbekaker/boller.
  6. Forvarm ovnen til 175 grader.
  7. «Butterfly» rekene, ved å skjære de fra toppen av halen og ned til bunnen, pass på å ikke kutte igjennom ryggen til rekene.
  8. Plasser krabbekakene på ett brett og legg reken over.
  9. Sett brettet i ovnen og la det stå i ca. 10-15 minutter, til rekene er gjennomstekt.
  10. Kutt sitronen i små skiver.
  11. Server sammen med sitronskivene og press over sitronsaft om ønskelig.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook