Gå til innhold
13/06/2018

Skumstekt torsk med pastinakk blomkål, plommetomater og kruspersille

Publisert: av

Retter som med få ingredienser klarer å få frem kvalitetene i råvarene man bruker. Slike retter har ofte sterkt fokus på å ikke overkjøre noen ingredienser i retten og heller fremheve hverandres smaker.

Fisk er beregnet som en veldig sunn råvare og ekspertene anbefaler å spise det minst to ganger i uken. Nå er jeg ikke så veldig til å stole på eksperter, men vi prøver nå ha fisk minst en gang i uken. Fiskekjøtt som torsk og annen fisk er en naturlig kilde for omega-3-fettsyrer som er sagt å gi en god helsemessig gevinst, og er med på redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Denne retten er enkel og rask og inneholder mange friske og gode smaker.

Skumstekt torsk med pastinakk blomkål, plommetomater og kruspersille

Beregnet for 4 porsjoner (2 voksne 2 barn)

Ingredienser

  • 700 g torskefilet, benfri
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 5 plommetomater, i båter
  • 300 g pastinakk, i biter
  • 50 g kruspersille, frisk, grovrevet
  • smør til steking
  • olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Gjør klar alle grønnsakene. Finn frem en wok eller stor panne og ha i litt olivenolje.
  2. Når woken er blitt varm tilsetter du pastinakken og blomkålen. La dette steke i 3-4 minutter. Tilsett plommetomatene og stek videre i 3-4 minutter. Ta av og sett til sides med et lokk over.
  3. Finn frem en panne og ha i smør, når smøret har smeltet og pannen har blitt varm, ha i fisken. Stek fisken på en side, mens du øser over smøret på overflaten, slik at begge sider blir stekt.
  4. Fisken er ferdig når kjøttet flaker litt når du presser forsiktig ned på toppen.
  5. Legg alt opp på tallerkener.
  6. Før servering; riv dryss reven kruspersille over sammen med litt olivenolje og nykvernet pepper.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook