Retter som med få ingredienser klarer å få frem kvalitetene i råvarene man bruker. Slike retter har ofte sterkt fokus på å ikke overkjøre noen ingredienser i retten og heller fremheve hverandres smaker.
Fisk er beregnet som en veldig sunn råvare og ekspertene anbefaler å spise det minst to ganger i uken. Nå er jeg ikke så veldig til å stole på eksperter, men vi prøver nå ha fisk minst en gang i uken. Fiskekjøtt som torsk og annen fisk er en naturlig kilde for omega-3-fettsyrer som er sagt å gi en god helsemessig gevinst, og er med på redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.
Denne retten er enkel og rask og inneholder mange friske og gode smaker.
Beregnet for 4 porsjoner (2 voksne 2 barn)
Ingredienser
- 700 g torskefilet, benfri
- 1 blomkål, i små buketter
- 5 plommetomater, i båter
- 300 g pastinakk, i biter
- 50 g kruspersille, frisk, grovrevet
- smør til steking
- olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Gjør klar alle grønnsakene. Finn frem en wok eller stor panne og ha i litt olivenolje.
- Når woken er blitt varm tilsetter du pastinakken og blomkålen. La dette steke i 3-4 minutter. Tilsett plommetomatene og stek videre i 3-4 minutter. Ta av og sett til sides med et lokk over.
- Finn frem en panne og ha i smør, når smøret har smeltet og pannen har blitt varm, ha i fisken. Stek fisken på en side, mens du øser over smøret på overflaten, slik at begge sider blir stekt.
- Fisken er ferdig når kjøttet flaker litt når du presser forsiktig ned på toppen.
- Legg alt opp på tallerkener.
- Før servering; riv dryss reven kruspersille over sammen med litt olivenolje og nykvernet pepper.