Green Bonanza med en matutfordring, lag en rett ..." /> Green Bonanza med en matutfordring, lag en rett ..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Potet- og parmesanvafler

Publisert: av

For rundt to måneder tilbake kom Mia fra Green Bonanza med en matutfordring, lag en rett som inneholder rødbeter. Mer om den utfordringen kan du lese om på Green Bonanza ved å trykke her. Denne måneden har stafettpinnen blitt gitt videre til Ina-Janine som driver bloggen Mat på bordet. Temaet denne måneden? Vel, du har kanskje gjettet det. Poteter. Du kan lese mer om denne månedens utfordring i innlegget hennes Ovnsbakte poteter med Timian.

Poteter er en kjær rotfrukt for mange norske husholdninger, men er kanskje mest kjent i bruk som tilbehør til andre retter. Du har vel kanskje hørt uttrykket «å være som en potet», uttrykket kommer enkelt og greit nok fra at man kan bruke en potet til så og si alt. Kok, den stek den, bak den, friter den og så videre… mulighetene er så og si uendelige. Men en ting som slo meg når jeg satte meg ned med denne utfordringen, det er veldig sjeldent man har retter hvor poteten faktisk er «helten» i retten og ikke «sidekicket». Du har noen få unntak hvor jeg mener poteten er verdig hovedrett/ ingrediens-status, som blant annet potetsuppe og raspeball. Førstnevnte har jeg en oppskrift av på bloggen som du kan se her Potet- og purreløksuppe. Sistnevnte går også under navn som komle, potetball, potetkake, kompe, klubb og sikkert mange flere. Mange vil nok også si at det er visse forskjeller mellom disse annet enn bare navn, men her er jeg dessverre ingen ekspert.

Etter en del fundering på hvordan jeg skulle angripe denne utfordringen, endte det opp med at jeg ville prøve meg på potetvafler. Denne gangen med litt parmesan. Etter litt prøving og feiling kom jeg frem til en fremgangsmåte som resulterte i noen crispy og smakfulle potetvafler. Verdig en hovedrett? Nei, det vil jeg ikke si. Men en flott måte å bruke opp eventuelle rester man har igjen av potetmosen fra middagen.

Hvis du er interessert i sjekke ut noen av de andre bloggernes oppskrifter vil jeg prøve å liste opp de fleste her:

Oppskriftsutfordringen – Akt II – Poteter

Potet- og parmesanvafler

Ingredienser

Potet- og parmesanvafler

Dette er en grunnoppskrift, juster mengden etter hvor mye potetmos du har (gir 2 – 3 vafler avhengig av størrelse på vaffeljern)

 • 200 g potetmos
 • 50 g parmesan (parmigiano reggiano), revet
 • 2 ss hvetemel
 • 1 egg
 • smør til pensling av vaffeljern

Tilbehør: Sprøstekt bacon, kokt skinke eller speilegg

Potetmos

Mengden er beregnet som tilbehør for 2 voksne og 2 barn.

 • 700 g poteter, type melne (pimpernell, troll eller kerrs pink)
 • 4 ss smør
 • 1,5 dl melk
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Om du ikke har potetmos-rester du ønsker benytte deg av må du rett og slett starte med potetmosen.
 2. Rens, skrell og kutt 700 g poteter i like biter, ha de i en kjele med vann og kok til møre.
 3. Når potetene er ferdig, mos de sammen med 4 ss smør, og tilsett 1,5 dl melk gradvis mens du rører rundt til mosen har fått en lett og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
 4. La potetmosen kjøle seg litt ned, slik at egget ikke blir varmebehandlet når du har det i.
 5. Sett på vaffeljernet på høy varme (om du har mulighet til å justere).
 6. Bland sammen 200 g potetmos med 2 ss hvetemel.
 7. Riv over 50 g parmesan og rør inn 1 egg til jevn røre.
 8. Smør vaffeljernet med litt smør.
 9. Ha omtrent 1 dl røre i vaffeljernet og stek i 3 – 5 minutter til vaffelen har blitt helt fast og sprø.
 10. Nyt potet- og parmesanvaflene som de er eller server med ønsket tilbehør. Jeg kan anbefale sprøstekt bacon, kokt skinke eller speilegg.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook