Gå til innhold
13/06/2018

Cornflakeskylling med sursøt saus

Publisert: av

Jeg har opp til flere ganger sett oppskrifter både på pinterest og på facebook hvor de bruker cornflakes som panering på kylling og svin. Jeg har også opp til flere ganger gitt meg selv en påminnelse om at dette må prøves ut en gang. Så endelig fikk jeg slengt meg rundt og laget en rett med cornflakespanert kyllingbiter. Og resultatet? Vel jeg kan ikke si annet enn. WOW!

Cornflakes er jo i utgangspunktet ganske sprøtt og crispy, den trekker også godt til seg væske. Dette er mye av de samme egenskapene som panko brødsmuler har. En klart merkbar forskjell mellom panko brødsmuler og cornflakes er smaken, cornflakes har en tydelig søtlig smak, hvor panko brødsmulene har så og si ingen utpreget smak i det hele tatt. Panko brødsmulene er også en del luftigere enn det cornflakes er men det har ingen vesentlig betydning for en oppskrift som denne.

For barn kan dette faktisk minne en del om kylling-nuggets. Selv om det finnes unntak, vil jeg tro at de fleste barn elsker kylling-nuggets, om det nå kommer fra en «fast-food»-sjappe eller om de er hjemmelaget. Men det som da er så fantastisk med hjemmelagede, er at man har mye mer kontroll på hva man har i maten. Til enda mer glede, blir faktisk disse kyllingbitene så herlige og crispy at man rett og slett ikke klarer å la være å spise de. Og dette uten bruk av olje. Ja, du leste riktig. Uten olje. Alt du trenger å gjøre er å bake de i ovnen.

Cornflakeskylling med sursøt saus

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kylling

 • 750 g kyllingbrystfilet, delt i biter
 • 200 g cornflakes (omtrent 10 dl uknust), knust i blender
 • 50 g smør, smeltet
 • 1 egg, lett pisket
 • 1 ts cayennepepper

Potetmos

 • 700 g poteter, type melne (pimpernell, troll eller kerrs pink)
 • 4 ss smør
 • 1,5 dl melk
 • salt og pepper

Sursøt saus

 • 1,5 dl ananasjuice
 • 4 ss riseddik
 • 4 ss brunt sukker
 • 2 ss tomatketchup
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss maisenna

Tilbehør

 • 1 brokkoli, delt i små buketter

Tips: Server gjerne med dampet ris istedenfor potetmos

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 210 grader celcius over og undervarme.
 2. Del 750 g kyllingbrystfilet i mindre biter, omtrent 2,5 x 2,5 cm.
 3. Ha 200 g cornflakes i en blender eller lignende og kjør til finknust masse, det skal ikke være kjørt til mel, men små biter. Om du ikke har blender eller hurtigmikser av noe slag, ta cornflakes i en liten pose og knus med en kjevle eller lignende.
 4. Smelt 50 g smør i en kjele. Når smøret er smeltet blander du smeltet smør og 1 ts cayennepepper sammen med knust cornflakes.
 5. Knekk 1 egg i en liten bolle og pisk lett slik at du får blandet eggeplommen og hviten.
 6. Ha kyllingen i en frysepose, brødpose eller lignende og hell over egget. Bland dette godt sammen.
 7. Hell deretter over cornflakesblandingen og få litt luft inn i posen og lukk igjen. Rist posen godt, slik at cornflakesene legger seg godt rundt kyllingbitene. Om du ikke klarer å dekke bitene helt knus gjerne litt ekstra cornflakes og ha i.
 8. Finn frem ett stekebrett, legg bakepapir på og fordel kyllingbitene jevnt utover brettet. Sett kyllingen inn i forvarmet ovn på 210 grader celcius og la den steke i 30 minutter.
 9. Rens og kutt 700 g poteter i like biter, ha de i en kjele med vann og kok til møre.
 10. Ha 4 ss brunt sukker og 4 ss riseddik i en kjele, skru opp platen til medium/ høy varme og rør rundt til du ser at sukkeret begynne å løse seg opp. Tilsett 1,5 dl ananasjuice og la det redusere til 3/4 av væsken.
 11. Etter at sausen har fått redusert seg har du i 2 ss tomatketchup og 1 ss soyasaus. Rør ut 1 ss maisenna i litt kaldt vann og tilsett i sausen. Rør godt og gi det ett lite oppkok. La sausen småkoke i 3 – 4 minutter til den har tyknet.
 12. Rens og del 1 brokkoli i små buketter. Kok opp vann og ha i brokkolien. La brokkolien koke i 2 – 3 minutter før du heller av vannet.
 13. Når potetene er ferdig, mos de sammen med 4 ss smør, og tilsett 1,5 dl melk gradvis mens du rører rundt til mosen har fått en lett og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
 14. Server cornflakeskyllingen sammen med potetmos, kokt brokkoli og sursøt saus.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook