Gå til innhold
13/06/2018

Pølse og potetstappe

Publisert: av

Pølse og potetstappe er en velkjent barne-favoritt, men det er ingen grunn til at dette ikke skal kunne bli hele familiens favorittmat. Det skal iallefall ikke mye til for å fornye denne retten. Med litt ekstra godt tilbehør og gode kvalitetspølser kommer man langt.

Ovenfra | Pølse og potetstappe

I denne potetstappen har jeg valgt å bytte ut gressløken med vårløk og chili for å få litt mer spenstige smaker. Pølsene og potetstappen serveres sammen med stekte gulrotstrimler, bok choy, grønnkål og cherry-tomater.

Pølse og potetstappe

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Pølser

  • 800 g god kjøttpølse, jeg har valgt å bruke en god bratwurst

Potetstappe med chili og vårløk

  • 500 g poteter, melne
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 chili, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • salt og pepper

Gulrot og kålmiks

  • 2 gulrøtter, i strimler
  • 2 bok choy, i strimler
  • 150 g grønnkål, i strimler
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å skrelle potetene og ha de i en kjele med vann og kok opp.
  2. Mens potetene koker, gjør du klar chili, vårløk, gulrøtter, bok choy og grønnkål.
  3. Finn frem en panne, tilsett olje og varm opp. Når pannen er varm tilsetter du gulrøttene og lar de frese i rundt 3-4 minutter mens du rører forsiktig inniblant. Tilsett bok choy og grønnsaker og stek videre til alt har blitt mykt, ca. 4-5 minutter.
  4. Når potetene er blitt møre heller du av vannet av kjelen og moser potetene. Bland inn smør, og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Til slutt rører du inn finhakket chili og vårløk.
  5. Lag små snitt i pølsene før du steker de. Stek til de har fått en fin og gyllen overflate og stekt helt igjennom. Steketid avhenger av pølsen.
  6. Stek gjerne cherrytomatene sammen med pølsene. Hvis du deler cherrytomatene før servering, vil de være lettere å spise og kjøle seg raskere ned.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook