Gå til innhold
21/06/2017

Pannestekt asparges med spekeskinke

Publisert: av

I sommervarmen, som kanskje ikke helt har vist sin største tilstedeværelse i år, kan det smake ekstra godt med litt crispy småsnacks å kose seg med, som et mellommåltid eller forrett. Asparges surret i spekeskinke, stekt i en panne til spekeskinken har blitt sprø, er ett fantastisk alternativ å sette tennene i.

Dette er en rett som ikke tar lang tid å forberede eller tilberede, ønsker man å ha ekstra god tid kan du til og med forberede alt i forveien og tilberede de når du måtte ønske.

Man kan variere denne retten ved å tilsette andre ingredienser som for eksempel Grillet asparges med brie og prosciutto.

Pannestekt asparges med spekeskinke

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 14 asparges, renset og skrelt
  • 14 skiver spekeskinke (gjerne strandaskinke)
  • litt olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Rens aspargesen og knekk av den nederste delen (ca. 3-5 cm, aspargesen vil knekke naturlig).
  2. Skrell av alt fra «hodet» og ned til bunnen.
  3. Rull spekeskinken rundt den skrelte delen av aspargesen. Start med å legge spekeskinken litt skrått, vendt oppover fra bunnen mot toppen av aspargesen, slik at den vil dekke hele.
  4. Stek i pannen, på medium – sterk varme til alle sidene av spekeskinken har blitt sprøstekt.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook