Gå til innhold
13/06/2018

Ostesmørbrød med avokado og bacon toppet med bacon

Publisert: av

Bacon, bacon, bacon og mer bacon, noe av det helligste i en manns verden. Og hvem elsker vel ikke et godt ostesmørbrød? Kombiner disse to og man får noe ut av en annen verden, ikke noen mat-revolusjon men herlige smaker.

Når jeg lager ostesmørbrød starter jeg ofte med god loff eller godt brød, steker/ griller dette i toaster eller panne og smører på ett tynt lag med sennep. Dette er mitt lerret for en verden av smørbrødkreasjoner.

Ostesmørbrød med bacon og avocado toppet med bacon

Kombinasjonen av smaker i denne retten er for meg helt himmelsk og anbefaler alle mine lesere å prøve dette minst en gang.

Ingredienser

Ostesmørbrød:

  • 200 g lettrøkt bacon, sprøstekt
  • 4 skiver loff/ brød
  • 1 avokado, finsnittet
  • 12 skiver edamer
  • 1 ss dijonsennep

Tilbehør:

  • hp saus
  • god whiskey (personlig anbefaling; Macallan Fine Oak Single Malt)

Fremgangsmåte

  1. Start med å kutte loff-/ brødskivene og legg til side.
  2. Sett ovnen på grill og 225 grader.
  3. Start å steke bacon i en tørr panne, når baconet er ferdig stekt, ta baconet av pannen og legg det på ett kjøkkenpapir for å la fettet renne av.
  4. Ta to av skivene og stek de i det gjenværende baconfettet til de har fått gyllen og sprø overflate.
  5. Gjenta dette med resten av baconet og skivene.
  6. Når baconet har fått rent av seg og skivene har blitt stekt, smør skivene med dijonsennep og legg på bacon på to av de.
  7. Ha på ost på skivene med bacon og legg sett de inn øverst i ovnen.
  8. Del avokadoen i to og snitt de i tynne skiver.
  9. Når osten har smeltet helt, tar du skivene ut og har på avokado, legg de andre skivene over og topp med resterende bacon.
  10. Server med HP saus og en god whiskey.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook