Bacon, bacon, bacon og mer bacon, noe av det helligste i en manns verden. Og hvem elsker vel ikke et godt ostesmørbrød? Kombiner disse to og man får noe ut av en annen verden, ikke noen mat-revolusjon men herlige smaker.
Når jeg lager ostesmørbrød starter jeg ofte med god loff eller godt brød, steker/ griller dette i toaster eller panne og smører på ett tynt lag med sennep. Dette er mitt lerret for en verden av smørbrødkreasjoner.
Kombinasjonen av smaker i denne retten er for meg helt himmelsk og anbefaler alle mine lesere å prøve dette minst en gang.
Ingredienser
Ostesmørbrød:
- 200 g lettrøkt bacon, sprøstekt
- 4 skiver loff/ brød
- 1 avokado, finsnittet
- 12 skiver edamer
- 1 ss dijonsennep
Tilbehør:
- hp saus
- god whiskey (personlig anbefaling; Macallan Fine Oak Single Malt)
Fremgangsmåte
- Start med å kutte loff-/ brødskivene og legg til side.
- Sett ovnen på grill og 225 grader.
- Start å steke bacon i en tørr panne, når baconet er ferdig stekt, ta baconet av pannen og legg det på ett kjøkkenpapir for å la fettet renne av.
- Ta to av skivene og stek de i det gjenværende baconfettet til de har fått gyllen og sprø overflate.
- Gjenta dette med resten av baconet og skivene.
- Når baconet har fått rent av seg og skivene har blitt stekt, smør skivene med dijonsennep og legg på bacon på to av de.
- Ha på ost på skivene med bacon og legg sett de inn øverst i ovnen.
- Del avokadoen i to og snitt de i tynne skiver.
- Når osten har smeltet helt, tar du skivene ut og har på avokado, legg de andre skivene over og topp med resterende bacon.
- Server med HP saus og en god whiskey.