Gå til innhold
13/06/2018

Nykål og ferskenslaw

Publisert: av

I forrige innlegg snakket jeg om tilbehør til ett av årets store begivenheter. Nemlig grillsesongen. Grillsesongen er for mange et stort høydepunkt når det kommer til mat i løpet av ett år, det samler folk til gode lag med masse stemning. Ikke minst finnes det så mange variasjoner og muligheter som gjør at dette er noe de aller fleste kan nyte og finne en favoritt.

For mange er det nok kjøttet som er viktig, men tilbehøret minst like viktig. Av tradisjonelle tilbehør her til lands ser jeg kanskje at det går i potetsalat, grønne salater, maiskolber og coleslaw. Så denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en variant av den tradisjonelle coleslawen. Visste du forresten at navnet coleslaw har ett nederlandsk opphav? Det er rett og slett satt sammen av to ord, kool og salade, ofte forkortet koolsla som rett og slett kan grov oversettes til kålsalat.

Nå skal det sies at det viktigste og som utgjør mye av forskjellen mellom de forskjellige coleslaw variantene er nok dressingen og mange har nok sin egen spesialitet som de foretrekker. Tradisjonelt sett finner man råkost ingredienser i en coleslaw som for eksempel kål og gulrøtter. Så om du lurer på hva man kan gjøre for å variere litt på ingrediensene i coleslaw kan du se på oppskriften under.

Nykål og ferskenslaw

Beregnet som tilbehør for 4 – 6 personer

Ingredienser

 • 300 g nykål, i tynne strimler
 • 150 g fersken, i biter
 • 1/2 lime, saften
 • 1 dl majones
 • 1 dl rømme
 • 1/4 dl eplecidereddik
 • 2 ts sukker
 • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

 1. Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Det er lurt å denne klar til nykålen og ferskenen er kuttet. Bland 1 dl majones, 1 dl rømme og 1/4 dl epleciderddik sammen i en bolle. Smak til dressingen med saften fra 1/2 lime, 2 ts sukker og 1/2 ts salt.
 2. Kutt 300 g nykål i tynne strimler. Jeg liker å dele kålhodet i fire deler (båter) for deretter å skjære fra den tykkeste delen og innover. Når den blir ustødig legger jeg den ned og kutter fra den tykkeste delen igjen.
 3. Del 150 g fersken i mindre biter. Den måten jeg synes det er enklest å fjerne steinen på denne typen frukt er å dele ferskenen i to langs «stripen» som er i ferskenen, for deretter å vri ferskendelene i hver sin retning slik at den ene delen løsner. Deretter deler jeg den biten hvor steinen fortsatt sitter i, i to. Da er det veldig lett å ta ut steinen.
 4. Ha nykål og fersken i en passelig bolle og bland inn dressingen. Kan serveres som den er, men du kan  gjerne la den stå over natten i kjøleskapet tildekket med plastfilm.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook