Gå til innhold
22/08/2017

Spicy scampi linguine

Publisert: av

Pasta har klart å bli en av nordmenns folkefavoritter, og da tenker jeg ikke bare på spaghetti i kjøttsaus. Mer spesifikt noe som står på menyene på mange restauranter, nemlig spicy pasta. Spicy pasta er ofte servert med kylling og en litt spicet kremet saus.

Denne oppskriften har ikke fullt så mye saus som man vil være vant til, og kanskje ikke så sterk som navnet vil tilsi, så om man ønsker enda litt mer piff i retten kan man ev. tilsette mer chili eller velge å knuse inn chilifrøene. Har også byttet ut kyllingen her med scampi og svinekjøtt.

Chilien gir denne retten et lite kick og jobber perfekt sammen med den syrlige smaken fra dressingen. Håper det smaker.

Spicy scampi linguine

Ingredienser

Pasta

  • 300 g linguine, tørr
  • 100 g svinefilét, i tynne skiver
  • 24 scampi, rå, renset
  • 12 cherrytomater, delt i to
  • 200 g sukkerter, renset, delt i biter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 chili, renset og finhakket
  • 50 g basilikum, fersk
  • salt og pepper

Dressing

  • 2 ss kremost
  • 2 lime, revet skall og saft
  • 2 ss rørsukker

Fremgangsmåte

  1. Start med å sette på vannet til pastaen og salt rikelig. Når vannet koker ha oppi pastaen og kok etter anvisningen på pakken.
  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen, start med rørsukker og limesaft og rør rundt til sukkeret har løst seg opp. Tilsett kremosten og limeskallet, bland godt og sett kjølig.
  3. Varm olje i en wok og fres chili og hvitløken raskt i 30 sekunder, tilsett svinekjøttet og scampien og stek videre til dette er gjennomstekt omtrent 3 minutter.
  4. Tilsett cherrytomatene og sukkertene og stek videre i rundt 3 minutter til tomatene har begynte å bli bløte. Riv inn litt basilikumblader og smak til med salt og pepper.
  5. Vend inn pastaen i blandingen.
  6. Hell over dressingen like før servering.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook