Gå til innhold
21/06/2017

Kyllingwok med crunchy grønnsaker og sesamsaus

Publisert: av

Vi prøver som oftest å ha en form for wok en gang i uken, da dette er en god mulighet for å få i seg masse gode grønnsaker. Når det kommer til wok, så er det ofte sausen som bestemmer hvor sunn selve retten blir, men noe som kjennetegner mange woksauser er at de har en særpreget «salt» smak. Ved å justere hvilke ingredienser man benytter seg av i sausen er det fint mulig å få en veldig sunn og fortsatt smakfull wok-rett uten altfor mye salt.

Akkurat denne wok-retten er proppfull med herlige og crunchy grønnsaker, som man oppnår ved at man tilsetter ingrediensene gradvis underveis etter hvor lang steketid de forskjellige ingrediensene har. Bytt gjerne ut en eller flere av grønnsakene i woken til andre grønnsaker om ikke alt er på favorittlisten.

Har du ikke noen wok, kan du gjerne bruke en stor og dyp stekepanne. Men jeg anbefaler på det sterkeste å bruke en stor wok, da det gjør det mye enklere å jobbe.

Kyllingwok med crunchy grønnsaker og sesamsaus

Ingredienser

  • 300 g kylling, terninger (2x2cm)
  • 2 ss risvin
  • 2 ss rapsolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 purreløk, finhakket
  • 1 hjertesalat, hakket
  • 1 løk, finsnittet
  • 3 gulrøtter, skiver
  • 1 brokkoli, renset, delt i buketter
  • 100 g aspargesbønner, delt i to
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 150 g bambusskudd
  • olje til steking
  • salt og pepper

Saus

  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyaolje
  • 1 ss risvin
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss vann
  • 1 ss maizenna

Fremgangsmåte

  1. Start med gjøre klar koking av ris om du skal servere det med.
  2. Begynn og preparere kyllingen og grønnsakene. Sett til sides. Bland sammen risvin og olje sammen med kyllingen.
  3. Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side.
  4. Varm en wok og tilsett olje. Fres hvitløk, ingefær og chili i 1-2 minutter.
  5. Tilsett salaten og fres videre i 1 minutt før du tilsetter kyllingen og steker dette til overflaten av kyllingen har blitt stekt. Ta kyllingen ut av woken og la hvile.
  6. Start med å tilsette purreløken, la den steke i 1-2 minutter før du tilsetter løk og gulrøtter. Stek videre i 2-3 minutter.
  7. Ha i brokkoli og aspargesbønner og stek videre i 2-3 minutter, brokkolien bør ha fått en skarp grønn farge.
  8. Ha i vårløk, bambusskudd og kylling. Stek videre i 2-3 minutter, rør kraftig i sausen før du tilsetter den og lar alt steke videre i 4-5 minutter, til kyllingen er helt gjennomstekt.
  9. Smak til med salt og pepper.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook