Adams Matkasse.

Da var vi i gang m..." /> Adams Matkasse.

Da var vi i gang m..." /> Gå til innhold

13/06/2018

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple

Publisert: av

Innlegget er sponset av Adams Matkasse.

Da var vi i gang med første retten i oppskriftheftet «lysere tider», som fulgte med 5-dagers originalkassen vår fra Adams Matkasse. Hvis du gikk glipp av innlegget mitt hvor jeg pakker opp originalkassen og fruktkassen, kan du lese innlegget her Test av Adams Matkasse.

Førsteinntrykket mitt av oppskriften er at den er lett og følge, med klare instruksjoner, samt gode tidsberegninger i forhold til når ting skal settes på. Veldig fornøyd med at den forteller meg at jeg bør sette på vann til koking for senere bruk, spesielt med tanke på at vi ikke lenger har noen vannkoker i hus.

Dette er en lett fiskerett med friske og gode smaker. Retten er like lett å tilberede som det er å forelske seg i den.

Ingredienser | Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple | Adams Matkasse

Lite å påpeke på ingrediensene som fulgte med i matkassen til denne oppskriften, men den ene tomaten kunne etter min smak gjerne vært litt mer moden. Jeg foretrekker tomater nesten «overmodne», da de får en fantastisk naturlig sødme når de begynner å få den knallrøde overmodne fargen. Det samme gjelder granateplet, kunne gjerne ha vært litt mer modent. Smaken på granateplet var god, men dessverre får ikke retten det fargespillet den fortjener, da dette er noe av det som er så fantastisk med granateplefrøene. Det skal for øvrig nevnes at dette granateplet må ha vært noe av det største jeg har sett i mitt liv, det fikk hele familien til å trekke på smilebåndet når vi pakket det ut.

Kveiten er fra produsenten Snorre Sjømat, en produsent jeg ikke har vært borti tidligere, men fileten som vi fikk sammen med matkassen var av en god kvalitet med en herlig naturlig smak.

Tomatsalsa | Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple | Adams Matkasse

Tomatsalsaen som ble laget av plommetomatene falt i god smak hos hele familien og er helt klart noe som kommer til å bli laget ved en senere anledning.

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple | Adams Matkasse

Personlig ville jeg nok ha foretrukket noe annet en kokte poteter til denne retten, kanskje noen ovnsstekte poteter av noe slag.

Alt i alt vil jeg si at første oppskriften vi prøvde fra Adams Matkasse var en suksess og resulterte i en fornøyd familie rundt spisebordet. I oppskrifthefte som fulgte med  la jeg merke til ett «min vurdering»-felt som kunne fylles ut, så slenger like gjerne med en vurdering her også.

Min vurdering: 8/10

Oppskriften er hentet fra oppskriftheftet «lysere tider» fra Adams Matkasse.

Ingredienser

 • 600 g kveitefilet
 • 1/2 sitron, saften
 • 800 g asterixpotet
 • 1 blomkål, delt i buketter
 • 1 dl melk
 • 1 ss smør
 • 1/2 granateple, frøene
 • 2 plommetomater, finhakket
 • 3 vårløk, finhakket
 • 2 ss olivenolje
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter.
 2. Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
 3. Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
 4. Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
 5. Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt.
 6. Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!).
 7. Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook