Adams Matkasse.

Om du ikke helt h..." /> Adams Matkasse.

Om du ikke helt h..." /> Gå til innhold

13/06/2018

Kyllinglår med radiatoripasta, granateple, mangosalat og teriyakisaus

Publisert: av

Innlegget er sponset av Adams Matkasse.

Om du ikke helt har fått det med deg, så driver jeg denne uken å tester ut Adams Matkasse, mer spesifikt 5-dagers Originalkassen.

Denne pastaretten er ikke på noen måte en tung rett, men har en fin variasjon av smaker, både fra mangoen, teriyakisausen og granateplene. Siden lårene er den saftigste delen av kyllingen vil kyllingen også sammen med mangoen være med på tilføre litt væske til retten.

Ingredienser | Kyllinglår med radiatoripasta, granateple, mangosalat og teriyakisaus | Adams Matkasse

Antall ingredienser til denne retten var betraktelig mindre enn det som var i den forrige oppskriften Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple, uten at det skal ha noe å si på det helhetlige inntrykket av retten.  I oppskriften stod det at det skulle benyttes teriyakisaus, denne kom med som en ferdigpose fra Blue Dragon som er et velkjent merke når det kommer til «asiaprodukter». Personlig er jeg ikke så veldig tilhenger av disse ferdigsausene som er tilgjengelig i butikken, skulle det nå være seg wok-, pasta- eller «posesaus», foretrekker jeg rett og slett å lage dette fra bunnen av.

Kyllinglårene som ble levert i matkassen, kommer fra leverandøren Ytterøykylling. All slakt, nedskjæring og pakken av ren vare foregår på Ytterøy, mens videreforedling av råvarene foregår på Mule i Levanger. Produktene som Ytterøykylling produserer er frie for melk, gluten, soya og andre viktige matallergener, noe som har resultert i at de har fått to av sine produkter, karbonader og kjøttboller, anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund NAAF.

Nå kommer det morsomme, mango. Hvordan skal man nå kutte opp en mango? Slik jeg opplever det, er det enklest å dele mangoen opp i tre deler. Når du undersøker mangoen nærmere vil du se at det går en liten strek rundt hele mangoen, dette er delen som er knyttet til «kjernen» i mangoen, så hvis du kutter omtrent 1-2 cm på hver side av denne vil du enkelt kunne fjerne hele kjernen. Ta deretter å snitt ruter i sidestykkene av mangoen, men pass på å ikke kutt igjennom skinnet. Ta deretter å vreng hele mangoen, slik at mangokjøttet kommer ut og danner terninger. Ta deretter og kutt terningene fint av.

Mango | Kyllinglår med radiatoripasta, granateple, mangosalat og teriyakisaus | Adams Matkasse

Siden jeg igjen bruker samme granateplet som i gårsdagens rett er dessverre fargene i frøene ikke så intense som jeg skulle ha ønsket, hadde de hatt en skarpere rødfarge hadde hele retten fått en mye penere og innbydende presentasjon enn det den endte opp med å få. Endte opp med å drysse noen sesamfrø over kyllingen før servering for presentasjonens skyld.

Kyllinglår med radiatoripasta, granateple, mangosalat og teriyakisaus | Adams Matkasse

Retten var veldig lett å forberede og tilberede. Kyllinglårene ble delt mellom låret og overlåret for å utjevne steketiden på kyllingen, og resultatet ble svært saftig kylling med en spennende smak fra teriyakisausen. Pastaen fra Zeta var av god kvalitet og falt i god smak.

Personlig ville jeg nok ha foretrukket en form for saus til denne retten, kanskje noe så enkelt som en «carbonara-saus» av egg, da jeg synes at pastaen ble hakke for tørr, før kyllingen og mangoen begynte å spre saftene sine på tallerkenen.

Min vurdering: 5/10

Oppskriften er hentet fra oppskriftheftet «lysere tider» fra Adams Matkasse.

Ingredienser

 • 1,2 kg kyllinglår
 • 1 pk teriyakisaus
 • 400 g radiatoripasta
 • 1 mango
 • 1/2 granateple
 • 1 ss olivenolje
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 220 grader, og sett 3 l vann på kok i en kjele, og salt etter anvisning på pakken.
 2. Ha ca 1,2 kg kyllinglår i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i 35-40 minutter. Ha over 1 pose teriyakisaus de siste 10 minuttene av steketiden.
 3. Skrell og kutt 1 stk mango i biter på ca 1×1 cm, og bland de sammen i en skål med 1 ss olivenolje, samt litt salt og pepper.
 4. Kok ca 400 g radiatoripasta i 6-7 minutter i vannet fra punkt 1. Rør om underveis.
 5. Kutt gjennom skallet på 1/2 stk granateple med en skarp kniv, og vri halvdelene i motsatt retning til de deles i to. Bruk baksiden av en skje til å dunke ut frøene (det er frøene som skal brukes!).
 6. Sil vannet av pastaen, og bland sammen med granateplefrøene.
 7. Server kyllinglår med radiatoripasta, granateple og mangosalat.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook