Adams Matkasse.

Denne uken tester..." /> Adams Matkasse.

Denne uken tester..." /> Gå til innhold

13/06/2018

Fiskekaker med eggesmør, båtpoteter og brokkoli

Publisert: av

Innlegget er sponset av Adams Matkasse.

Denne uken tester Kokebloggen ut Originalkassen fra Adams Matkasse, og dette er den fjerde oppskriften i denne ukens matkasse.

Fiskekaker er en av mange fine fiskeprodukter man kan introdusere til barn, fiskekaker og fiskepinner er kanskje hakket mer populært men jeg vil si at fiskekaker er en sterk tredjeplass. Og med godt tilbehør som i denne retten vil jeg tro at dette vil være en slager i de fleste hjem.

Ingredienser | Fiskekaker med eggesmør, potetbåter og brokkolo | Adams Matkasse

Denne retten har ikke allverdens med ingredienser, men har gode og velkjente smaker. Eggene er fra produsenten JærEgg som er å regne som norges mest miljøvennlige eggpakkeri, eggene er kortreist og av god kvalitet.

Fiskekakene hadde en herlig frisk smak og god konsistens, de er ikke «grove» som de vanlige hjemmelagde ville ha vært. Det er selvfølgelig helt mulig å lage fiskekaker med tilsvarende konsistens hjemme om man foretrekker dette, ønsker man dette bør en bruke en sil for å rense kjøttet for sener og klumper. Lofoten som er produsenten av disse fiskekakene (fiskeburger av sei med purreløk), har vunnet tester på smak opp til flere ganger, og er den produsenten i Norge som leverer fiskekaker med høyest innhold av fisk helt opp til 80 %.

Brokkolistilk | Fiskekaker med eggesmør, potetbåter og brokkolo | Adams Matkasse

Brokkoli er ikke en uvanlig grønnsak å finne i de norske hjem. Den er kanskje ikke den grønnsaken som er best likt hos barn, og det kan komme av flere årsaker. Personlig tror jeg det ikke er smaken som gir avsmak, men konsistensen på selve brokkolibukettene.

En ting jeg tror mange ikke er helt klar over er hvor smaksrik  selve stilken på brokkolien er. Det er ikke alltid det er ønskelig å bruke stilken på grunn av presentasjon, men det betyr ikke på noen som helst måte at man bør kaste den. I de tilfellene hvor jeg ikke bruker stilken, pleier jeg i grunn bare å rense den og spise den som snacks underveis mens jeg lager resten av maten.

Fiskekaker med eggesmør, potetbåter og brokkolo | Adams Matkasse

Retten er full av gode smaker, og råvarene som fulgte med matkassen var av en fantastisk kvalitet. Oppskriften var en stor suksess på spisebordet. Og som med de andre oppskriftene som fulgte med heftet er den lett å følge og lette å imponere med.

Min vurdering: 9/10

Oppskriften er hentet fra oppskriftheftet «lysere tider» fra Adams Matkasse.

Ingredienser

 • 800 g asterixpotet
 • 660 g fiskekaker
 • 4 egg
 • 1 brokkoli
 • 1 ss olivenolje
 • 3 ss smør
 • 2 ss soyasaus
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele.
 2. Kutt ca 800 g asterixpotet i båter, ha i en ildfast form, og krydre med salt,pepper og 1 ss olivenolje. Stek i ovnen i ca 30 minutter, eller til potetene er møre.
 3. Kutt 1 stk brokkoli i små buketter.
 4. Kok 4 stk egg i ca 10 minutter. Kjøl ned i kaldt vann og rens vekk skallet når de er ferdig kokt.
 5. Stek ca 660 g fiskekaker med 2 ss smør i en stekepanne på middels varme i 4-5 minutter på hver side. Ha over 2 ss soyasaus rett før de er ferdige. Kok brokkolien i 3-4 minutter i vannet fra punkt 1.
 6. Del eggene med en eggedeler, eventuelt kutt i skiver/terninger, og ha over fiskekakene i stekepannen sammen med 1 ss smør. Ta pannen av platen, og vent med å servere til smøret er smeltet.
 7. Server fiskekaker med eggesmør, båtpoteter og brokkoli.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook