Adams Matkasse.

Denne uken tester ..." /> Adams Matkasse.

Denne uken tester ..." /> Gå til innhold

13/06/2018

Gulrot- og linsesuppe med bacon og vårløk

Publisert: av

Innlegget er sponset av Adams Matkasse.

Denne uken tester jeg ut Adams Matkasse sin 5-dagers Originalkasse, og gulrot- og linsesuppe med bacon og vårløk er denne ukens tredje oppskrift.

Våren nærmer seg med stormskritt for store deler av Norges befolkning og man kan kjenne den milde vinden blåse i mot ansiktet idet setter foten utenfor døren. Det som er fantastisk med å føle at våren nærmer seg er tanken på et vi entrer en ny sesong, som betyr at det vårens grønnsaker vil komme i butikkene. Eksempler på dette kan være gulrøtter og vårløk, noe som er to av ingrediensene i nettopp denne suppen.

Ingredienser | Gulrot- og linsesuppe med bacon og varløk | Adams Matkasse

Noe av Adams Matkasse sin ideologi er å redusere mengden mat man kaster, og som med de andre oppskriftene for denne ukens matkasse blir det brukt rester av ingredienser. I denne retten spesifikt bruker jeg resten av vårløken og den andre halvparten av sitronen fra  første oppskriften Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple.

Det fulgte med en pakke med ferdigternet bacon fra produsenten A. Idsøe, som jeg ikke kan huske å ha prøvd produkter fra tidligere. Baconet hadde ett godt fett til kjøtt forhold, noe som gjør at kjøttet får en fantastisk smak når det stekes.

Skåler | Gulrot- og linsesuppe med bacon og varløk | Adams Matkasse

Når jeg jobber på kjøkkenet benytter jeg meg av mange skåler, både til avfall og til ferdigkuttede ingredienser. Det blir litt mer litt mer oppvask av dette, men det gjør at jeg får ryddet plass på skjærefjølen min og at det blir litt mer ryddig mens jeg lager mat. Og spesielt når det kommer til en del woking og andre retter som krever rask tilsetning av ingredienser er det veldig hendig og bare kunne hive oppi ferdig-tilberedte ingredienser rett i woken.

Gulrot- og linsesuppe med bacon og varløk | Adams Matkasse

Som jeg har sagt tidligere, er det ikke noe hokus-pokus å lage suppe, og det er ingen unntak med denne oppskriften. Retten hadde gode smaker og en innbydende presentasjon etter at baconet og vårløken ble drysset over.

Når jeg kjørte gulrøttene og linsene sammen med stavmikseren tror jeg at jeg ble hakket for ivrig med å prøve å få suppen til å få en jevn konsistens fremfor litt klumpete, da fargen på suppen ble litt mer mot brun enn den oransje/ rød fargen den ville ha hatt ellers.

Suppen falt i smak hos hele familien og er en rett jeg absolutt vil anbefale videre.

Min vurdering: 8/10

Oppskriften er hentet fra oppskriftheftet «lysere tider» fra Adams Matkasse.

Ingredienser

 • 400 g grønne linser
 • 800 g gulrot, i terninger
 • 1/2 sitron, saften
 • 400g bacon, i terninger
 • 3 vårløk, finsnittet
 • 1 kyllingbuljonterning
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett 2 1/2 l vann på kok i en kjele.
 2. Skrell og kutt 1 pk gulrot i biter på ca 3×3 cm. Finhakk 1/2 pk vårløk.
 3. Stek ca 400 g ternet bacon i en stekepanne på høy varme i 4-5 minutter, eller til det har en gyllen farge.
 4. Ha gulrot, ca 400 g grønne linser og 1 stk kyllingbuljonterning i kjelen fra punkt 1, og kok i ca 20 minutter.
 5. Kjør linser og gulrot sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Smak til med saft fra 1/2 stk sitron rett før servering.
 6. Server gulrot- og linsesuppe med bacon. Topp med vårløk!

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook