Gå til innhold
13/06/2018

Biff og brokkoli

Publisert: av

Biff og brokkoli er ingredienser som for meg passer veldig bra sammen. Denne retten inneholder få ingredienser og krever lite forberedelse. Så retten passer ypperlig i en travel hverdag. Du kan gjerne komplementere med flere ingredienser, men retten er på ingen måte kjedelig uten ekstra grønnsaker. Prøv gjerne retten med både eggnudler og ris.

Biff og Brokkoli

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe, i strimler
  • 600 g brokkoli, i biter
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl kjøttkraft av storfe
  • 2 ts maizenna, maisstivelse, rørt ut i kaldt vann
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Del 600 g biff i strimler og legg den til sides.
  2. Finhakk 1 gul løk, 2 fedd hvitløk og 1 rød chili.
  3. Ha litt olje i en wok og fres løkhvitløk og  chili i 2-3 minutter.
  4. Tilsett biffstrimlene og la dette steke videre i 4-5 minutter til biffkjøttet har fått en fin brunfarge.
  5. Del 1 brokkoli i små buketter
  6. Ha i 1 dl kjøttkraft. Rør 2 ts maizenna ut i litt kaldt vann og hell over i woken. Rør godt rundt, la dette koke videre i 2-3 minutter.
  7. Tilsett brokkolibuketter i woken, bland godt og la det hele koke videre i 2-3 minutter til brokkolien begynner å bli myk.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server med Dampet ris.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook