Siden vi i dag skulle ha kjøttfri pasta, tenkte jeg at en form for antipasti til denne ville passe fint inn. Antipasto er italiensk og betyr enkelt og greit «forrett». En italiensk antipasti serveres som oftest kald og består i hovedsak av ost, spekeskinke, grønnsaker i forskjellige varianter og salat.
Ved å kombinere flere elementer av dette kan man lage grillede asparges, med brie og prosciutto. Dette har i senere tid blitt en velkjent forrett for mange festmåltider i Norge, og sikkert i det store utland også. Hvor denne forretten har sin opprinnelse vet jeg ærlig talt ikke.
Ingredienser
- 4 asparges, skrellet
- 100 g brie
- 4 skiver prosciutto
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Skyll aspargesen, knekk av den nederste delen og skrell aspargesen fra toppen og ned.
- Del opp brien i passe store biter, slik at den er omtrent like lang som fra bunnen av toppen aspargesen og ned til bunnen.
- Pakk aspargesen og brien inn i prosciuttoen.
- Ha alt i en ildfastform eller på ett brett og sett de i ovnen og la det stå i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og spekeskinen har fått en sprø overflate.