Minestrone er en type italiensk bondesuppe, mye i samme stil som Toscansk bondesuppe. Typiske kjennetegn når det kommer til italienske supper at de ikke blir kjørt jevne eller gjort «kremete» med melk eller fløte. I hovedsak blir det brukt det meste av ingredienser man har lett tilgjengelig.
Det som er litt interessant er at man kan se variasjoner på de forskjellige regionene fra sør til nord, da de i sør benytter seg av mer pasta i suppene, mot i nord hvor de benytter ris. Dette har nok forklaring i hvilke ingredienser som er lettest tilgjengelig, da de i nord er kjent for produksjon av blant annet Arborio som er en av de mest kjente «risotto-risene».
Suppen som jeg har laget her er noe utover det tradisjonelle men beholder mye av de smakene man forventer en italiensk suppe.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 400 g casarecce-pasta
- 2 selleristenger, i biter
- 1 gul løk, finhakket
- 1 gulrot, i små terninger
- 2 store poteter, julienned (kuttet i tynne staver)
- 200 g kidneybønner, vekt utvannet uten vann
- 150 g sukkererter, i skiver
- 1 boks hermetiske cherrytomater (400 g)
- 6 dl kjøttkraft av storfe
- 30 g frisk basilikum
- parmigiano reggiano
- salt og pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Start med å skrelle 2 store poteter og kutte de i tynne staver i julienne-størrelse (ca. 3 mm x 3 mm og 5 cm lengde). Det er ikke så viktig at de blir nødvendigvis så tynne, men jeg foretrekker at de ikke er så altfor tykke i denne type retter. Legg til sides.
- Vask og rens 2 selleristenger og kutt de i små biter. Kutt de først på lengden og deretter tvers over, slik at de fremstår som 1/4 biter av en ring. Legg til sides.
- Finhakk 1 gul løk. Skrell 1 gulrot og kutt den i små terninger (ca 0,5 cm x 0,5 cm).
- Ha litt olje i en kjele og sett den på medium-sterk varme. Fres finhakket løk, gulrotterninger og selleribitene i 2-3 minutter til løken har begynt å bli gyllen og nesten gjennomsiktig.
- Tilsett potetstavene rør forsiktig rundt og la det frese videre i 2-3 minutter, mens du vender det hele forsiktig rundt.
- Hell oppi 6 dl kjøttkraft av storfe og gi det et lite oppkok før du skrur ned varmen, slik at det såvidt småkoker.
- Kutt av endene på 150 g sukkererter og kutt de i 0,5 cm tykke skiver på tvers. Ha de oppi suppen sammen med 1 boks hermetiske cherrytomater.
- La suppen få ett lite oppkok til før du tilsetter 400 g casarecce-pasta. Etter at pastaen er kommet oppi skal suppen koke videre i 8-10 minutter. Til pastaen har blitt al dente.
- Når pastaen har kokt i rundt 4-5 minutter kan du tilsette 200 g kidneybønner og 30 g revet basilikum. Spar gjerne litt basilikum slik at du kan bruke det som garnityr når du serverer.
- Server suppen med nyrevet parmigiano reggiano og godt brød.