Gå til innhold
13/06/2018

Asiatiskinspirert kylling- og agurksalat med vårløk, chili og sennepssaus

Publisert: av

Når våren og sommeren begynner å nærme seg ønsker vi ofte her i hjemmet lette og smakfulle salater, og kyllingsalat står høyt på listen av favorittene.

Agurk er i høysesong i Norge mellom mars og oktober, og passer seg ypperlig som snacks eller i salater. I denne salaten gir den sammen med vårløken en herlig frisk smak.

Dressingen er en typisk sennepsvinaigrette med noen asiatiske innspill og passer utmerket til denne salaten, men vil også kunne fungere fint sammen med andre salater.

Asiatiskinspirert kylling- og agurksalat med vårløk, chili og sennepssaus

Ingredienser

Salat

  • 2 store kyllingbryst (pass på at du ikke har for mye kylling og at du får plass til all kyllingen i ett lag i kjelen)
  • 1 agurk, frøene fjernet (kjernen), kuttet i tynne strimler
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 vårløk. finsnittet
  • 1/2 ts salt
  • 1 løk, kuttet i tynne skiver
  • 1 purreløk, renset og delt i to på langs
  • 5 hvitløksbåter, i skiver
  • 1 bit ingefær (ca. 3-4 cm), delt i skiver
  • 2 laurbærblad
  • 2 ss risvin

Dressing

  • 2 ss sesamfrø, lett ristet
  • 2 ss sennep
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 ss risvin
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 ss vann
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Rens kyllingen og fjern ev. skinn. Plasser kyllingen i en kjele sammen med en halv løk, laurbærblad, hvitløken, ingefæren, to spiseskjeer med risvin. Dekk til alt med vann og kok opp. Når det koker setter du platen på det laveste og lar kyllingen posjere i ca. 20-30 minutter. Kyllingen er ferdig når midten av kyllingen har fått en temperatur på 74 grader celcius.
  2. Start med å lage dressingen ved å riste sesamfrøene i en tørr panne i ca. 2-3 minutter, til de har fått en gyllen farge. Ha de i en morter og knus de lett i en morter, til du kjenner en herlig nøttearoma.
  3. Bland sammen sesamfrøene med resten av dressingingrediensene og sett til side.
  4. Rens agurken og snitt den i fine strimler, ha de i ett dørslag eller lignende og strø over 1/2 ts salt. Bland godt og la det stå og renne av seg i minst 10 minutter. Skyll av og press ut det meste av vannet.
  5. Når kyllingen er ferdig, la den kjøle seg og riv den i biter med en gaffel, ev. kutt i tynne skiver.
  6. Bland kylling, agurk og resten av løken. Ha over dressing og bland godt.
  7. Du kan servere salaten med en gang, eller du kan la den stå og kjøle seg. Personlig foretrekker jeg at salaten får stå en liten stund, omtrent en halvtime i kjøleskapet, da får dressingen trukket skikkelig inn i salaten.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook