Gå til innhold
13/06/2018

Honning- og soyaglasert kylling med quinoa

Publisert: av

Vi har kommet godt i gang med det nye året og mange har kanskje satt seg noen forsetter om å spise litt sunnere? Men sunnere trenger ikke nødvendigvis å bety kjedeligere. Au contraire! Dette er hva jeg ville kalle skikkelig «comfort food».

Denne retten er ikke bare en smakfull bombe med herlige næringsrike ingredienser, men også vanvittig rask og enkel å slenge i sammen etter en hektisk dag på jobb. Har du forresten ikke kommet til prøve quinoa enda? Da vil jeg anbefale deg nettopp denne varianten med lime.

Honning- og soyaglasert kylling med quinoa

 

2 voksne og 2 barn

Ingredienser:

  • 400 g kyllingbrystfilet
  • 2 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl kyllingkraft
  • 1 lime, saft og revet skall
  • 2 avokado, delt i tynne skiver
  • 4 tomater, delt i biter
  • 150 g spinat, skjært i strimler
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å skylle 2 dl quinoa godt i kald vann. Ha quinoaen i en kjele sammen med 4 dl kyllingkraft. Kok opp uten lokk, la det få koke skikkelig opp i 1-2 minutter, skru ned varmen til lav og sett på lokket. La det få «dampe» i 15-20 minutter til all væsken har blitt borte.
  2. Bland sammen 2 ss honning og 2 ss soyasaus.
  3. Varm opp en stekepanne med olje til medium/ høy varme og stek kyllingbrystene. Etter 1-2 minutter snur du kyllingbrystene og pensler den stekte siden med blandingen av honning og soyasaus. Gjenta dette til kyllingen er gjennomstekt. Total steketid vil være rundt 10 – 14 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingen. Det er viktig at kyllingen er helt gjennomstekt, så sjekk gjerne den tykkeste delen enten ved å skjære igjennom eller stikke et lite hull og se om all væsken som kommer ut er blank. Er den litt rosa, må du steke den litt lenger.
  4. Del 2 avokado i to og fjern steinen, fjern skallet og del de i tynne skiver.
  5. Fjern kjernen fra 4 tomater og del de i små biter.
  6. Skyll og rens 150 g spinat og skjære de i tynne strimler.
  7. Når quinoaen er ferdig bruk en gaffel og «fluff» quinoanen litt opp.
  8. Riv skall fra 1 lime over quinoaen. Press saften ut fra 1 lime og ha det i sammen med quinoaen og bland godt.
  9. Ha quinoaen, kyllingen, avokadoen, tomatene og spinaten på tallerkener og ha over litt nykvernet pepper og litt salt før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook