Gå til innhold
13/06/2018

Soyaglaserte svinespyd

Publisert: av

Det har vel ikke gått noen hus forbi at sommersesongen kom brått på i år, ikke bare det men med sommerværet kom også en tidlig grillsesong. Nå skal det sies at det i den siste tiden nesten har vært «krisetider» hos grillfreste, da det i mange deler av landet har vært totalforbud for bruk av åpen flamme.

Det var noen unntak her og der, men personlig valgte jeg å la grillen være i fred, spesielt med tanke på at jeg griller med kull.

Nå har det kommet noen dager med litt avkjølende regn, og man kan jo i grunn bare håpe på at det kommer litt mer slik at vi kan begynne å grille igjen. Inntil vi igjen kan fyre opp våre varder, vil jeg dele en fantastisk oppskrift på grillspyd, så er du iallefall klar når tiden kommer.

Men viktigst av alt, tenk brannsikkerhet før alt annet!

Soyaglaserte svinespyd

Beregnet for 2 voksne og 2 barn, eller som en siderett (rundt 15-20 spyd)

Ingredients

 • 700 g svinekjøtt, ytrefilet
 • 1 dl soyasaus
 • 5 ss brunt sukker
 • 2 ss olivenolje
 • 20 g ingefær, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ts salt
 • 25 g bladpersille, grovhakket
 • grillspyd (antall avhenger av størrelse på spyd)

Fremgangsmåte

 1. Skjær 700 g svinekjøtt i tynne skiver (ca. 3 mm tykke). Du kan med fordel la kjøttet ligge 30 – 45 minutter i fryseren før du skjærer det for å lettere kutte de tynne.
 2. Rens og finhakk 20 g ingefær og 2 fedd hvitløk.
 3. Grovhakk 25 g bladpersille.
 4. Bland sammen 1 dl soyasaus, 5 ss brunt sukker, 2 ss olivenolje; finhakket ingefær og hvitløk, grovhakket bladpersille og 1 ts salt.
 5. Masser marinaden godt inn i kjøttet og la det ligge kjølig i minst 1 time, lag det gjerne kvelden før om du ønsker det.
 6. 30 minutter før du fester kjøttet på spydet lar du trespydene ligge og trekke i vann, slik at de ikke svir seg like lett når de stekes.
 7. Fest kjøttetspydene på en slike måte at du får mest mulig overflate som kan stekes om gangen.
 8. Siden kjøttet er kuttet så tynt tar det ikke veldig lang tid før kjøttet er gjennomstekt, så stek kjøttet på direkte medium/ høy varme på grill i 2 – 3 minutter før du snur og steker det videre i 2 – 3 minutter til kjøttet er gjennomstekt.
 9. Server umiddelbart, da de smaker best når de er varme!

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook