Den første pakken som ble prøvd var Pork el pastor, hvorfor det ble nettopp denne var helt vilkårlig. For de som ikke har fått det med seg har jeg blitt forespurt om å teste ut Old El Paso sin nye serie Restaurante. Du kan lese mer om dette produktet i innlegget Giveaway: Old El Paso | Restaurante.
Minner også på at jeg har en giveaway gående i forbindelse med testingen av dette produktet, hvor du kan vinne ett av hver av disse settene samt ett universalgavekort pålydende 200,-. Les mer om vilkår for deltagelse i første innlegget i denne serien.
Posted by Kokebloggen on Wednesday, 18 November 2015
Ingrediensene som man trenger å tilsette er ikke allverdens, i utgangspunktet bare svinekjøtt og ananas. Det som er foreslått som topping er løk og koriander. Ananasen vil bli brukt i en slags salsa og sammen med steking av svinekjøtt, så her får du to varianter av ananas i en og samme rett.
Oppskriften som følger med er enkel og grei å følge. For mange vil nok måten tacoen serveres på i disse sette være noe uvant, da mange sikkert kommer til å savne både rømme, ost og tomatsalsa.
For meg er fersk ananas noe som er sterkt undervurdert, jeg har liten tro på at folk missliker smaken av det, for den er jo faktisk ut av en annen verden. Jeg liker da heller å tro at folk har litt problemer med rensing av ananas og føler kanskje at ananasen blir noe trevlete.
Det viktige når man renser en fersk ananas er å få med seg hele kjernen og skallet. jeg liker å skjære av skallet på ananasen for så å dele den i kvarte biter. Dette gjør at jeg lett kan fjerne kjernen ved å rett og slette skjære den rett av.
I tillegg til de anbefalte toppingene lagde jeg også en enkel tomatsalsa med papaya, rødløk og vårløk.
Og en halv-spicy guacemole, rett og slett fordi guacemole er digg.
Pork el pastor som de andre i Restaurante-serien er et kanskje mye etterlengtet friskt pust i Norsk taco-verden. Oppskriften er som med taco ellers, lett å følge og ikke altfor mye dill-dall. Man kutter enkelt opp tilbehør og steker kjøttet.
Noe som kanskje blir nytt for enkelte av norges fredagstaco-entusiaster vil nok være det å steke tortillaene i panne fremfor å varme de i micro eller stekeovn. Det tar litt ekstra tid, men det gir en helt annen opplevelse av tortillaene. Om det er verdt tiden får nesten være opp til hver enkelt å gjøre seg opp en mening om.
Smaken på det marinerte kjøttet, ble kanskje litt for intens og kunstig for min del, og kan kanskje være litt gjenkjennelig med den tradisjonelle «taco seasoning» som man finner i taco-hyllene i butikken. Det skal sies at sammen resten av tilbehøret, blir mye av den intense smaken roet ned og litt mer balansert.
Mer positivt overraskende vil for meg være krydderblandingen som fulgte med til ananasen. Da jeg mener det er svært lite kan gjøres for å forbedre fersk ananas, gir denne krydderblandingen, «Salsa Seasoning», ananasen en spennende forandring. Ananasen får ett ekstra styrkekick og gjør seg godt som tilbehør på tacobordet.
De anbefalte toppingene som løk og koriander er med på å bringe friske smaker til retten. Men følte det liksom manglet litt, selv om smakene var gode.
Totalt sett, helt ok rett. Fin om man ønsker litt variasjon i taco-verdenen,
Karakter: 6/10
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
Pork el pastor
- Old El Paso Restaurante Pork El Pastor Soft Taco Kit
- 500 g svinefilet, i terninger
- 3 ss vegetabilsk olje(rapsolje)
- 1 liten ananas, i små terninger
- 1 liten gul løk, finhakket
- litt fersk koriander, hakket
Tomatsalsa med papaya
- 2 plommetomater, grovhakket
- 4 cherrytomater, grovhakket
- 1/2 papaya, i små terninger
- 1/2 rødløk, i tynne skiver
- 2 vårløk, i tynne skiver
- 15 g fersk koriander, grovhakket/ revet
- 4 ss olivenolje
- salt og pepper
Halv-spicy guacemole
- 1 avokado
- 1 rød chili, finhakket
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1/2 lime, saften
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Pork el pastor
Fremgangsmåten er basert på fremgangsmåten som står bak på pakken.
- Start med å kutte 500 g svinefilet i biter, om du kjøpte et helt stykke, slik jeg gjorde. Bland kjøttet sammen med «Al Pastor Pork Seasoning» og 3 ss vegetabils olje. Rør sammen til alle overflatene av kjøttet er godt tildekket. La dette marinere i minst 5 minutter.
- Rens og kutt 1 liten ananas i små terninger. Varm en stor stekepanne på medium/ høy varme. Tilsett det marinerte svinekjøttet og stek i 6-8 minutter under omrøring til overflatene på kjøttet har blitt gyllenbrune. Tilsett 1 dl av ananasen, stek ytterligere i cirka 1 minutt til ananasen har blitt gjennomvarm.
- Bland 2 dl ananas sammen med «Salsa seasoning for Pineapple«. Rør godt og la den stå en stund for at smakene skal få utvikle seg skikkelig.
- Varm en tørr non-stick panne sakte til høy varme (for rask oppvarming kan ødelegge pannen om det ikke er noe i den). Stek en og en tortilla, bare på en side i 10 sekunder. Legg de inn et rent kjøkkenhåndkle til du er klar for servering.
- Legg noen biter svinefilet og litt ananassalsa på en stekt tortilla og topp med ønsket toppinger.
Tomatsalsa med papaya
- Skjær ut stilkfestet på 2 plommetomater og kutt de i grove biter. Ha de i en liten skål.
- Grovkutt 4 cherrytomater og ha de sammen i skålen med plommetomatene.
- Del 1 papaya i to, skrap ut frøene fra den ene halvparten du skal bruke med en skje. Fjern skallet og del papayaen i mindre biter. Bland sammen med tomatene.
- Skjær 1/2 rødløk i tynne skiver. Jeg liker å gjøre dette ved å dele løken i kvarte biter, for deretter å starte på den tykkeste delen og kutte tynne skiver til løken begynner å bli litt ustødig. Snu løken slik at den største flaten vender ned mot skjærefjølen og start å kutt fra den tykkeste enden igjen. Gjenta om den blir ustødig igjen.
- Finn frem 2 vårløk og skråskjær de i tynne skiver. Bruk gjerne den hvite og den grønne delen.
- Bland rødløk og vårløk sammen med tomat og papayablandingen før du har i 4 ss olivenolje og blander dette godt sammen.
- Grovhakk 15 g fersk koriander og dryss over. Smak til med salt og pepper.
Halv-spicy guacemole
- Start med å dele 1 avokado i to, fjern steinen, enten med kniv eller skje. Personlig foretrekker jeg å gi steinen et lite kakk med kniven, vri rundt og løfte den ut. Nå har det seg slik at en del er skeptiske til denne måten å fjerne steinen på, dette med bakgrunn i at det har vært en del ulykker forbundet med metoden (hvordan, det veit jeg ikke). Er du bekymret, bruk en spiseskje.
- Bruk en skje og grav ut avokadokjøttet og legg det i en liten bolle.
- Finhakk 1 rød chili og 1/2 rødløk.
- Mos avokadoen oppi bollen, med en gaffel. Ha oppi finhakket rød chili og rødløk, del 1 lime i to og press over saften fra ene halvparten før du blander alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.