Old El Paso ..." /> Old El Paso ..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Chicken tinga | Old El Paso Restaurante

Publisert: av

Kokebloggen har for en stund tilbake blitt forespurt om jeg ønsket å teste ut Old El Paso sin nye Restaurante-serie. Denne gangen tester jeg Old El Paso Restaurante Chicken Tinga Soft Taco Kit.

 

 

Minner også på at jeg har en giveaway gående i forbindelse med testingen av dette produktet, hvor du kan vinne ett av hver av disse settene samt ett universalgavekort pålydende 200,-. Les mer om vilkår for deltagelse i bunnen av innlegget Giveaway: Old El Paso | Restaurante.

 

Ingredienser | Chicken tinga | Old El Paso

I Chicken tinga retten er ingrediense litt mer familiære med den tradisjonelle fredagstacoen, her har vi både salat og avokado. Vi skal derimot ikke lage noen guacemole av denne avocadoen, men skjære den i biter til topping.

Noe av det mest spennende med akkurat denne retten er at vi ikke her benytter oss av de standard stekte kjøttbitene, men koker kjøttet mørt og river det opp til «pulled chicken», eller revet kylling som vi ville ha kalt det på godt norsk. «Pulled»-kjøtt er noe som i den siste tiden har blitt svært trendy og det kommer i forskjellige ferdig-varianter i butikken. Foreløpig har jeg kun sett svin og kylling, men tror nok at det er flere.

Kyllingkjøttet koker og steker i en blanding av vann og «Chicken Tinga Seasoning», den trenger ikke å koke lenge før den er ferdig, men hadde sikkert smakt enda bedre om den hadde fått enda mer tid på seg.

Salsa | Chicken tinga | Old El Paso

Lagde en tomatsalsa til denne retten, da jeg igjen følte at det kanskje var litt lite tilbehør. Denne gangen en litt mer spicy variant hvor jeg har erstattet papayen med rød chili.

Featured | Chicken tinga | Old El Paso

Chicken Tinga byr på spennende og friske smaker. Friske smaker får man fra både avokado og koriander som passer ypperlig til taco. Måten kjøttet blir tilberedt på er en ny og spennende vri når det kommer til taco-kit som tidligere har vært tilgjengelig i norske butikkhyller.

Mye av gleden ved å teste akkurat Old El Paso sin nye Restaurante serie er at denne serien introduserer mange nye smaker som man kanskje ikke tidligere har prøvd, blant annet selve kyllingkjøttet som blandes sammen med «Chicken Tinga Seasoning».

I pakken følger det også en chipotle-saus. Chipotle er tørket og røkt chili, i hovedsak jalepeño. Kan ikke huske å ha sett dette i de norske dagligvarebutikkene, men kan tenkes at det er tilgjengelig i diverse «asia-butikker».

Det er selvfølgelig litt mer arbeid rundt koking av kylling, for deretter rive den opp og så steke den videre, enn å bare steke kjøttdeig og tilsette tacokrydder. Men så mye mer enn at det ikke verd arbeidet er det ikke.

Som med forrige kit følte jeg også denne gang at det kanskje var litt lite tilbehør. Det kan kanskje ha noe med at det faktisk ikke er plass til allverdens i de små tortillaene, men jeg lagde likevel en salsa denne gange, droppet guacemolen siden det uansett var avokado som tilbehør.

Alt i alt var dette gode smaker, med en spennende vri på tilbereding. Dog følte jeg at det var litt for mye kjøtt i forhold til resten, slik at det endte opp med å være en del ekstra kjøtt til overs etter middag. Noe som var til glede for samboer som hadde dette til lunsj dagen etter. Dette kitet i sammenligning med det forrige jeg testet, Pork el pastor falt mer i smak og får derfor litt høyere karakter basert på smak og spennende tilbereding.

Karakter: 7/10

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Chicken tinga

 • Old El Paso Restaurante Chicken Tinga Soft Taco Kit
 • 500 g skinnfrie kyllingbrystfileter
 • 2 dl vann
 • 1 stor løk, tynne skiver
 • 1 avokado i terninger
 • 1/2 salathode, strimlet (tolket det som isberg)
 • fersk koriander, hakket

Tomatsalsa med chili

 • 4 plommetomater, grovhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 2 vårløk, i tynne skiver
 • 4 ss olivenolje
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

Chicken tinga

Fremgangsmåten er basert på fremgangsmåten som står bak på pakken.

 1. Skjær tre dype riller i hvert kyllingbryst. Bland sammen 2 dl vann og «Tinga Chicken kryddermix» i en mellomstor kjele. Kutt 1 stor løk i tynne skiver. Ha løk og kylling i kjelen.
 2. La kyllingen koke opp, senk deretter varmen til middels nivå. La dette småkoke i 15 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Snu kyllingen med jevne mellomrom.
 3. Legg kyllingen over på et skjærbrett og bruk to gafler for å dra kjøttet fra hverandre i strimler. Legg deretter den strimlede kyllingen tilbake i kjelen og la koke under omrøring i 3 minutter eller til resten av væsken har kokt bort.
 4. Varm en tørr non-stick panne sakte til høy varme (for rask oppvarming kan ødelegge pannen om det ikke er noe i den). Stek en og en tortilla, bare på en side i 10 sekunder. Legg de inn et rent kjøkkenhåndkle til du er klar for servering.
 5. Legg litt kylling og chipotlesaus på en stekt tortilla og topp med ønsket toppinger.

Spicy tomatsalsa

 1. Skjær ut stilkfestet på 4 plommetomater og kutt de i grove biter. Ha de i en liten skål.
 2. Finhakk 1 rød chili og ha den oppi sammen med tomatene. Fjern frøene om du ikke ønsker å få en fullt så sterk salsa. Jeg liker å fjerne frøene fra chilien ved å kutte av toppen av den, deretter gni chilien mellom hendene mine opp ned, slik at frøene løsner og faller ut av åpningen. Dette gjør at jeg får mindre chili på hendene, da skinnet ikke avgir noe spesielt med saft.
 3. Finn frem 2 vårløk og skråskjær de i tynne skiver. Bruk gjerne den hvite og den grønne delen.
 4. Bland rødløk og vårløk sammen med tomatene før du har i 4 ss olivenolje og blander dette godt sammen.
 5. Smak til med salt og pepper.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook