Tzatziki er en gresk saus, ofte servert sammen med grillet kjøtt eller som dip. Tzatziki består tradisjonelt av yoghurt, agurk, hvitløk, salt og olivenolje. For meg er tzatziki perfekt til mange sommermåltider, da det er en frisk og lett saus. Vi pleier ofte å ha den sammen med pitabrød som en dressing på toppen. Legg gjerne igjen en kommentar med dine personlige tzatziki-favoritter.
Denne oppskriften er en variant som ikke er tradisjonell, men heller ikke uvanlig. Variasjonen her er å tilsette sitronsaft og dill. Personlig foretrekker jeg denne varianten fremfor den tradisjonelle.
Beregnet for 4 personer
Ingredienser
- 2 dl naturell yoghurt, gresk/ tyrkisk
- 1 agurk, kjernet fjernet, strimlet
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 sitron, saften
- 1 neve dill, finhakket
- 2 ts olivenolje
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte
- Del agurken i to og fjern kjernen. Skjær agurken i strimler og legg de i ett dørslag for å renne av seg.
- Rens og knus et hvitløksfedd med et knviblad eller hvitløkspresse. Finhakk dillen.
- Ha yoghurt, agurkstrimler, hvitløksfedd, sitronsaft, dill, olivenolje og salt i en bolle og bland godt.
- Sett til kjøling og server kaldt.