Gå til innhold
13/06/2018

Torsk med aspargesbønner og hasselnøttsmør

Publisert: av

Noe som kan gjøre en matrett mer spennende er kontraster, ikke bare i smaker men også i konsistens. Nøtter kan bidra mye til fiskeretter, ikke bare smaker det godt, men det kan gi en fin kontrast til det ofte litt mykere og delikate kjøttet i fisken. Sjekk gjerne ut oppskriften på Pankopanert steinbit med pannestekt persillerot og hvit saus med urter også, hvor jeg har brukt en pankopanering som en kontrast i konsistensen.

Nærbilde | Torsk med aspargesbønner og hasselnøttsmør

Det er ingen hemmelighet at smør smaker fantastisk med hvit fisk, og spesielt sammen med torsk. Om man ikke har smeltet smør har man kanskje en form for smørsaus til retten.

Kanskje du er av typen som ikke vil ha smør til fisken i det hele tatt? Personlig elsker jeg smeltet smør sammen med hvit fisk. Og det er for meg nesten ikke til å unngå å ha det sammen med torsk. I denne oppskriften tar vi smøret og løfter det litt til nye høyder, ved å tilføye løk og hasselnøtter. Og for en ekstra «crunchy» opplevelse, slenger jeg med noen herlige, sprø stekte aspargesbønner.

Torsk med aspargesbønner og hasselnøttsmør

Beregnet for 2 voksna og 2 barn

Ingredienser

Torsk

  • 700 g torskefilet
  • olje til steking
  • Salt og pepper

Potetmos

  • 700 g poteter, melne (pimpernell, troll eller kerrs pink)
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl melk
  • salt og pepper

Hasselnøttsmør

  • 100 g hasselnøttkjerner, grovhakket
  • 150 g smør
  • 1 gul løk, delt i tynne strimler

Tilbehør

  • 150 g aspargesbønner
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Skrell 700 g poteter, del de i mindre biter ha de oppi en kjele med vann og kok opp.
  2. Når potetene er blitt møre heller du av vannet av kjelen og moser potetene. Bland inn 4 ss smør og rør inn 1,5 dl melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha vann i en kjele og kok opp.
  4. Når vannet til torsken har kokt opp skrur du ned temperaturen til rett under kokepunkt og senker 700 g torsk forsiktig ned i vannet. Pass på at vannet ikke koker etter at du har tilsatt torsken. La torsken trekke i 5 – 10 minutter avhengig av tykkelse. Man kan lett sjekke om torsken er ferdig om kjøttet «flaker» når man trykker lett på den.
  5. Smelt 150 g smør i en kjele. Smelt på lav varme slik at smøret ikke tar farge. Skjær 1 gul løk i tynne skiver og ha oppi sammen med smøret. La det steke videre i smøret i 4 – 5 minutter til løken har begynt å bli gjennomsiktig. Grovhakk 100 g hasselnøttkjerner og tilsett. Rør rundt og la surre på lav varme til resten er klart.
  6. Skjer av endene av 150 g aspargesbønner, ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme. Stek i 4 – 5 minutter. Rør underveis.
  7. Server torsken sammen med potetmos, stekte aspargesbønner og hasselnøttsmør.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook