En og annen sjelden gang kommer jeg over noe nytt i butikkhyllene. Var en tur innom en nyåpnet butikk i nærområdet, hvor til min store glede jeg oppdaget at de hadde «angel hair pasta». Ett sjeldent syn om du spør meg, har faktisk aldri sett det i norske hyller før. Og hva gjør man om man kommer over noe spennende og nytt? Joda, man går selvfølgelig til innkjøp. Her er resultatet mitt etter første prøverunde.
Denne retten består av herlige skarpe smaker med en fin variasjon av teksturer. Sausen har som hovedbasis chorizo- og tomat, og får godt selskap av kikerter, løk og paprika.
Beregnet for 4 porsjoner (2 voksne 2 barn)
Ingredienser
- 400 g svinekoteletter (4 stk)
- 400 g angel hair pasta, tørr
- 1 bks hele flådde hermetiske tomater
- 125 g chorizo, i biter
- 1/2 løk, finhakket
- 1/2 gul paprika, strimlet
- 100 g soltørkede tomater i olje
- 300 g kikerter
- olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett på vannet til pastaen, salt og kok opp. Merk at angel hair pasta er veldig tynn pasta og krever ikke mer en i underkant av 3-minutter koketid.
- Finn frem to panner, ha i litt olje til steking og sett de på varmen.
- Kutt chorizo, løk, paprika og legg til side.
- Lag snitt i flesket på svinekotelettene, slik at de ikke bøyer seg under steking.
- Start med å steke svinekotelettene i den ene pannen, mens du tilbereder sausen i den andre.
- Ha oppi chorizoen i den andre pannen. Du vil se at oljen i pannen fort vil ta av den intense fargen til chorizioen. La dette frese i 1-2 minutter.
- Tilsett løk og la dette frese i 1-2 minutter til løken har blitt gyllen og rødlig.
- Ha oppi paprikaen sammen med kikertene og soltørkede tomater, la dette frese videre i 1-2 minutter.
- Hell over tomatene og knus de forsiktig med en sleiv eller lignende. La dette koke i 3-5 minutter.
- Tilsett pastaen i kjelen med kokende vann.
- Hell av vannet av pastaen og server sammen med sausen og kotelettene.
- Dryss over litt olivenolje og nykvernet pepper før servering.