Gå til innhold
13/06/2018

Spaghetti med peanøttsaus og sitronkylling

Publisert: av

Kylling og peanøtter er en klassisk kombinasjon man typisk vil kunne finne i sør-øst Asia. Da tenker jeg spesielt på Thailand hvor Satayspyd med ingefærmarinert kylling og peanøttsaus, eller varianter av denne retten er en svært populær gaterett eller streetfood som det kalles.

Ingredienser | Spaghetti med peanøttsaus og sitronkylling

I denne retten marinerer jeg ikke kyllingen, men lager en slags schnitzel ved å banke kyllingfileter flate og dekke de til med mel.

Spaghetti med peanøttsaus og sitronkylling

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kylling

  • 600 g kyllingbrystfilet
  • 2 sitroner
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 dl hvetemel

Pasta

  • 400 g spaghetti, ukokt

Peanøttsaus

  • 6 ss peanøttsmør
  • 3 ss olje
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss akasiehonning
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl peanøtter, usaltet, finhakket
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en bolle, riv skallet  og press saften fra 2 sitroner i bollen. Ha i 1 ss akasiehonning og bland godt.
  2. Rens kyllingfiletene og bank de flate. Jeg pleier å legge kjøttet i en liten gjennomsiktig plastpose, fremfor å bruke gladwrap/ plastfolie som mange foretrekker. Det blir litt mindre søl og plasten er ofte litt tykkere og tåler litt mer.
  3. Ha hvetemel på en liten skål. Start å dyppe kyllingfiletene først i sitronblandingen og deretter dekker du det til ved å vende det i melet. Legg kyllingfiletene til sides.
  4. Finn frem en medium stor kjele og ha i litt olje. Gjør også klar vannet til pastaen, kok etter anvisning på pakken.
  5. Tilsett 6 ss peanøttsmør og la dette frese i 2-3 minutter før du tilsetter 3 ss olje og 0,5 dl vann. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ytterligere 2-3 minutter.
  6. Finhakk 2 fedd hvitløk.
  7. Ha i 3 ss akasiehonning2 ss soyasaus2 fedd finhakket hvitløk1 ts sesamolje og 2 ts riseddik. Rør godt og la det småkoke i 5 minutter.
  8. Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingfiletene på medium/ sterk varme til den har fått en gyllen og sprø skorpe. Det bør ikke ta lang tid med tanke på at kjøtteter såpass tynt. Lag gjerne ett kutt i midten av kjøttet for å sjekke at det er gjennomstekt.
  9. Finhakk 1 dl peanøtter i blender eller med kniv. Ha 0,5 dl peanøtter i sausen og rør om. Ta vare på resten for å strø over før servering.
  10. Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet, ta gjerne vare på litt av pastavannet for å vanne ut sausen om den blir litt tørr. Bland sausen sammen spaghettien og hell i litt pastavann ved behov.
  11. Strø over litt peanøtter før servering eller server ved border og la folk strø på etter eget ønske.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook