Det er noe med smaken av soyasaus som kan være så sinnssykt vanedannende og sammen med frityrstekt biffkjøtt får du en nesten uimotståelig smakskombinasjon.
Jeg jobber hele tiden for å finne gode og spennende smakskombinasjoner, og har kanskje gått mer i en retning hvor jeg ikke prøver å finne de tradisjonelle og autentiske smakene man vil finne i asia hele tiden. Kanskje jeg vil bli inspirert til å prøve dette om jeg tar meg en matreise til asia i fremtiden, men frem til den tid vil jeg fokusere på å få frem gode smaker med gode råvarer.
Wok er en fantastisk måte å få i seg ekstra grønnsaker på, man kan woke så og si alle grønnsaker og få et fantastisk resultat. Sopp, brokkoli, gulrøtter, løk og paprika, kan vel sies å være blant de mest populære.
Beregnet for 4 porsjoner (2 voksne 2 barn)
Ingrediensier
Biffkjøtt med marinade
- 500 g ytrefilet av okse
- 1 egg
- 2 ss vann
- 2 ts maizenna
- 2 ss soyasaus
- 1/2 rød chili, finhakket
- maizenna, til dekking av marinert kjøtt før steking
- olje til fritering
- salt og pepper
Saus
- 1/2 rød chilli, finhakket
- 2 ts sriracha
- 4 ss brunt sukker
- 2 ss risvin
- 4 ss vann
- 2 ts maizenna
Grønnsaker
- 1 brokkoli, små buketter
- 150 g sjampinjong, skivet
- 150 g squash, skivet
- 1 grønn paprika, strimlet
- 1 rød paprika, strimlet
- 1 gul løk, strimlet
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- olje til steking
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å sette på ris om du ønsker å servere woken sammen med det. Oppskrift på dampet ris.
- Skjær biffkjøttet opp i tynne strimler. Lag marinaden og bland kjøttet godt inn i marinaden før du setter det hele til side.
- I mens du venter på at kjøttet marinerer kutter du grønnsakene til woken.
- Bland ingrediensene til sausen og sett kjølig.
- Finn frem en wok og ha oppi oljen til friteringen.
- Legg biffkjøttet ut på en større tallerken eller lignende og dryss over maizenna, snu kjøttet og gjenta på andre siden.
- Friter kjøttbitene i små mengder av gangen. Når overflaten har blitt gyllen og sprø, tar du ut kjøttet og lar det hvile og renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- Ha alt kjøttet i en bolle og sett til side. Fjern oljen fra wokpannen, la gjerne litt være igjen.
- Tilsett hvitløken i woken og la dette frese i 10-15 sekunder.
- Ha oppi brokkoli og stek videre i 1 minutt, før du tilsetter løk, paprika og steker videre i 2-3 minutter.
- Tilsett squash og sjampinjong og stek videre i 2-3 minutter til soppen har begynt å ta farge.
- Ta biffen og ha tilbake i woken. Bland godt og stek videre i 1-2 minutter.
- Finn frem sausen, gi den et liten omrøring før du heller den over og lar det hele steke under omrøring i 2-3 minutter til.
- Smak til med salt og pepper. Server gjerne med ris.