Gå til innhold
13/06/2018

Soya- og chilimarinert ytrefilet av okse med woket paprika, brokkoli, squash, løk og sjampinjong

Publisert: av

Det er noe med smaken av soyasaus som kan være så sinnssykt vanedannende og sammen med frityrstekt biffkjøtt får du en nesten uimotståelig smakskombinasjon.

Jeg jobber hele tiden for å finne gode og spennende smakskombinasjoner, og har kanskje gått mer i en retning hvor jeg ikke prøver å finne de tradisjonelle og autentiske smakene man vil finne i asia hele tiden. Kanskje jeg vil bli inspirert til å prøve dette om jeg tar meg en matreise til asia i fremtiden, men frem til den tid vil jeg fokusere på å få frem gode smaker med gode råvarer.

Ingredienser | Soya- og chilimarinert ytrefilet av okse med woket paprika, brokkoli, squash, løk og sjampinjong

Wok er en fantastisk måte å få i seg ekstra grønnsaker på, man kan woke så og si alle grønnsaker og få et fantastisk resultat. Sopp, brokkoli, gulrøtter, løk og paprika, kan vel sies å være blant de mest populære.

Soya- og chilimarinert ytrefilet av okse med woket paprika, brokkoli, squash, løk og sjampinjong

Beregnet for 4 porsjoner (2 voksne 2 barn)

Ingrediensier

Biffkjøtt med marinade

  • 500 g ytrefilet av okse
  • 1 egg
  • 2 ss vann
  • 2 ts maizenna
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • maizenna, til dekking av marinert kjøtt før steking
  • olje til fritering
  • salt og pepper

Saus

  • 1/2 rød chilli, finhakket
  • 2 ts sriracha
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss risvin
  • 4 ss vann
  • 2 ts maizenna

Grønnsaker

  • 1 brokkoli, små buketter
  • 150 g sjampinjong, skivet
  • 150 g squash, skivet
  • 1 grønn paprika, strimlet
  • 1 rød paprika, strimlet
  • 1 gul løk, strimlet
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å sette på ris om du ønsker å servere woken sammen med det. Oppskrift på dampet ris.
  2. Skjær biffkjøttet opp i tynne strimler. Lag marinaden og bland kjøttet godt inn i marinaden før du setter det hele til side.
  3. I mens du venter på at kjøttet marinerer kutter du grønnsakene til woken.
  4. Bland ingrediensene til sausen og sett kjølig.
  5. Finn frem en wok og ha oppi oljen til friteringen.
  6. Legg biffkjøttet ut på en større tallerken eller lignende og dryss over maizenna, snu kjøttet og gjenta på andre siden.
  7. Friter kjøttbitene i små mengder av gangen. Når overflaten har blitt gyllen og sprø, tar du ut kjøttet og lar det hvile og renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  8. Ha alt kjøttet i en bolle og sett til side. Fjern oljen fra wokpannen, la gjerne litt være igjen.
  9. Tilsett hvitløken i woken og la dette frese i 10-15 sekunder.
  10. Ha oppi brokkoli og stek videre i 1 minutt, før du tilsetter løk, paprika og steker videre i 2-3 minutter.
  11. Tilsett squash og sjampinjong og stek videre i 2-3 minutter til soppen har begynt å ta farge.
  12. Ta biffen og ha tilbake i woken. Bland godt og stek videre i 1-2 minutter.
  13. Finn frem sausen, gi den et liten omrøring før du heller den over og lar det hele steke under omrøring i 2-3 minutter til.
  14. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med ris.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook