Forrige uke kom jeg over et klipp fra Jamie Oliver sin «Dream school». I den ene episoden lager Jamie en rett fra bunnen av med kutting og steking på godt under 5-minutter. Dette fant jeg veldig fascinerende og ville prøve selv.
Retten er basert på mye av de samme ingrediensene som Jamie Oliver brukte, men har lagt til og byttet ut noen, uten at jeg mener det bør legge til noe mer tid på retten. Det skal nevnes at jeg ikke klarte å gjennomføre denne retten på under 5-minutter, men klokket inn på 7 minutter og 23 sekunder. Noen feil jeg har lært av som jeg skal ta med meg videre til neste forsøk; husk riktig mengde råvarer, ikke kutt for mye.
Jeg satte også på vannet til koking i det jeg la frem ingrediensene til retten, dette trinnet kan erstattes ved bruk av vannkoker.
Ingrediensene trenger ikke på forhånd være ferdigkuttet eller renset for å kunne lage denne retten raskt. Til fordel så kan du benytte ferdig-strimlet biffkjøtt, når det gjelder tidsbesparelse. Jeg ønsket å bruke entrecôte så valgte å ikke bruke dette.
Beregnet for 2 porsjoner
Ingredienser
- 200 g tørre chow mein nudler
- 300 g entrecôte av storfe
- 1/2 rødløk, strimlet
- 1/2 rød paprika, strimlet
- 1/2 gul paprika, strimlet
- 3 aromasopp, finsnittet
- 2 vårløk, finsnittet
- 1 rød chili, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 50 g sukkererter
- 1 håndfull frisk koriander
- 1 lime, saften
- 3 ts srirachasaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ts akasiehonning
- olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å koke vann i en vannkoker, samtidig som du varmer en wok eller panne.
- Legg nudlene i det kokende vannet og la trekke i 4 minutter.
- Kutt rødløk, chili, hvitløk, paprika, sopp, vårløk. Strimle biffen og legg til side.
- Ha rødløk, chili og hvitløk i en panne sammen med litt olje, la dette frese i 30 sekunder før du tilsetter biffen og steker til den har fått en fin brun overflate, ca. 1-2 minutter.
- Ta oppi paprika, sopp, sukkererter, halvparten av korianderen og vårløk og stek dette videre i 1-2 minutter.
- Ha i nudlene over i woken/ pannen og bland det inn.
- Hell over sriracha, soyasaus, saften fra en halv lime og honning, bland godt og stek videre i 1 minutt.
- Smak til med salt og pepper. Dryss litt frisk koriander over sammen med litt limesaft før servering.