Gå til innhold
21/06/2017

BBQ pulled pork med nykål og ferskenslaw

Publisert: av

Pulled pork er et amerikansk fenomen som i den siste tiden har tatt Norge med storm. Selve retten er noe tidkrevende å tilberede, så mange har nok valgt å kjøpe den ferdige varianten man kan få i butikken. Men selv om det er tidkrevende, er det absolutt ikke mye arbeid i det hele tatt. Litt forarbeid og en liten klype tålmodighet er alt som skal til og man får ett fantastisk godt kjøtt. ‘

Måten pulled pork tradisjonelt lages på er ved å gni kjøttet inn i en «dry rub», en såkalt krydderblanding og la den ligge i dette en stund. Kjøttet tilberedes deretter videre ved å langtidsgrilles gjerne opp mot ett døgn ved temperaturer så lavt som 100 grader. Har du litt dårligere tid kan du steke det på høyere temperaturer på rundt 120 grader i  5 – 6 timer.

Og den mest populære måten å servere pulled pork på? Sammen med hamburgerbrød og coleslaw. Mange sverger nok til å servere den på toast, da gjerne også med coleslaw. Så om du noen gang har følt deg fristet til å prøve eller rett og slett lurer på hvordan man lager pulled pork med BBQ-marinade? Da er det bare å følge oppskriften under.

BBQ pulled pork med nykål og ferskenslaw

Beregnet for 6 – 8 personer

Ingredienser

Pulled pork

  • 1,5 – 2 kg svinenakke
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sennepsfrø
  • 1 ss enerbær
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann

BBQ-saus

  • kraft fra steking, ev. 2 dl kjøttkraft av storfe
  • 400 g hermetiske hele flådde tomater
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 1 ss worcestersaus

Tilbehør

Anbefalt tilbehør: Sylteagurk og cherrytomater

Fremgangsmåte

Obs. Kjøttet skal ligge kjølig i 2 dager før det tilberedes.

  1. Ha alle 2 ss sennepsfrø og 1 ss enerbær i en morter og knus de til fint pulver.  Bland dette sammen med 3 ss brukt sukker, 1 ts pepper, 1 ts cayennepepper, 1 ts chilipulver og 1 ts salt. Gni svinenakken godt inn med denne krydderblandingen. Dekk til svinenakken og sett den i kjøleskapet og la den stå i 2 dager.
  2. Ta ut svinenakken fra kjøleskapet og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl vann. Dekk til med aluminiumfolie og sett inn i ovnen på 200 grader celsius i 1 time. Når svinenakken har stått inne i 1 time skrur du ned temperaturen til 100 grader celsius og lar den stå i 10 – 12 timer.
  3. Kjøttet er ferdig når du lett kan rive kjøttet i biter med en gaffel.
  4. Fjern kjøttet fra den ildfaste formen og la det hvile i 10 minutter før du bruker en gaffel og river alt kjøttet i biter.
  5. Ta kraften som er igjen etter stekingen over i en medium/ stor kjele og varm opp.
  6. Tilsett 400 g hermetiske hele flådde tomater, 2 ss rødvinseddik, 1 ss dijonsennep, 1 ss honning og 1 ss worcestersaus. Kjør til fin masse med en stavmikser eller i en blender.
  7. La det koke i 10 – 15 minutter til sausen begynner å tykne.
  8. BBQ-sausen kan serveres ved siden av eller blandes inn i det revne kjøttet.
  9. Server pulled pork sammen med hamburgerbrød, nykål og ferskenslaw, sylteagurk og cherrytomater.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook