Gå til innhold
13/06/2018

Burger med fenikkelslaw, rødløk og reddik

Publisert: av

Alle har vel hørt uttrykket «det enkle er ofte det beste». Dette gjelder også ofte når det kommer til mat. Ingen grunn til å ha mange ingredienser i en rett hvis de ikke tilføyer smak eller noe visuelt.

Så denne gangen prøver vi en burger back to basic med en ingrediens! Nemlig kjøtt, rettere sagt kjøttdeig av høyrygg fra storfe.

Hvorfor akkurat høyrygg? Vel høyrygg er et stykke fra forparten av dyret, hvor dyret ofte legger mye av kroppsvekten. Dette gjør at stykker som blant annet høyrygg, bringe og bog inneholder mer bindevev og muskler.

Dette er det man som oftest betegner som kokekjøtt, da det gjerne må koke lenge før det blir mørt og velsmakende. Når kjøttet kvernes bryter man opp mye av bindevevet og gjør at kjøttet ikke trenger like lang tid på å tilberedes men beholder mye av den herlige smaken.

Burger med fenikkelslaw, rødløk og redikk

Ett lite tips. Mange synes nok smaken av rå løk og reddik kan være noe skarp. Lar du den ligge i kaldt vann med isbiter (om du har) i en 10 – 15 minutter før servering vil du fjerne noe av den skarpe smaken i løken og reddiken, men fortsatt beholde de friske og herlige smakene.

Featured | Burger med fenikkelslaw, rødløk og redikk

Beregnet for 4 personer

Ingredienser

Burger

 • 800 g kjøttdeig av høyrygg fra storfe
 • salt og pepper
 • 8 skiver gul cheddar
 • olje til steking

Fenikkelslaw

 • 1 fenikkel, finhakket
 • 1/2 isbergsalat, finhakket
 • 4 ss majones
 • 4 ss ketchup
 • 1 ss worcestershiresaus
 • 1 ts olivenolje
 • 1 klype salt

Tilbehør

 • 4 burgerbrød
 • 300 g tørrsaltet bacon
 • 1/2 rød løk, tynne skiver
 • 20 g reddik (4 stk), tynne skiver

Fremgangsmåte

 1. Start med å gjøre klar 800 g kjøttdeig av høyrygg fra storfe, det bør helst ha ligget ute i romtemperatur i minst 30 minutter før du begynner å jobbe med det.
 2. Del kjøttdeigen i fire like store deler. Form hver del til en stor ball og press de flate. Pass på at selve burgern er litt større enn burgerbrødet da burgeren har en tendens til å bli mindre under steking. Ikke jobb for mye med deigen, da du ikke ønsker en alt for kompakt burger.
 3. Krydre hver side av  burgerne med salt og pepper.
 4. Del 20 g reddiker og 1/2 rød løk i tynne skiver. Ha de oppi en bolle sammen med kaldt vann og isbiter og sett til sides.
 5. Ha olje i en stekepanne og varm opp til medium – høy varme. Når pannen har blitt varm og oljen sprer seg lett rundt i pannen, legger du i burgerne. Pass på at pannen beholder temperaturen sin under stekingen og det ikke danner seg for mye væske i pannen. Hvis det gjør det må du steke færre burgere om gangen.
 6. La burgerne steke i 2 – 3 minutter på hver side til de har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Etter at du har stekt de på begge sider snur du de en siste gang og har på 2 skiver gul cheddar på hver burger og dekker til pannen med et lokk eller lignende. Skru ned temperaturen og la de steke seg ferdig mens du gjør klart resten.
 7. Rens og finhakk 1 fenikkel, ha det in en bolle. Strimle 1/2 isbergsalat og skyll den i kaldt vann, rist av det du klarer av væske, finhakk den og legg den i bollen sammen med fenikkelen.
 8. Ha 4 ss majones, 4 ss ketchup, 1 ts worcestershiresaus, 1 ts olivenolje og 1 klype salt i bollen og bland godt. Sett kjølig.
 9. Varm en panne opp til medium – høy varme og stek opp 300 g tørrsaltet bacon til den er crispy sprø.
 10. Hell av vannet av rødløken og reddikene.
 11. Når burgerne er ferdig begynn å bygge burgerne ved å starte med fenikkelslaw, burger, bacon og avslutt med rødløk– og reddikskiver. Sjekk gjerne om burgern helt gjennomstekt ved å lage et lite snitt i midten av burgern på toppen. Det er veldig viktig at en burger er gjennomstekt da det er kvernet kjøtt.
 12. Server gjerne med stekte potetbåter eller pommes frites.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook