Gå til innhold
13/06/2018

Linguine Alfredo

Publisert: av

Når det kommer til pasta tror jeg de fleste kan komme på minst to type sauser, og for de fleste vil nok dette være bolognese/ kjøttsaus/ tomatsaus og carbonara. Den sistnevnte vil i Norge normalt sett bli tilberedt med fløte og hvitløk, hvor den tradisjonelt sett i Italia ikke vil inneholde noen av disse ingrediensene.

Linguine Alfredo

Alfredosaus er en fantastisk variasjon til den kjente kjøttsausen vi vanligvis serverer her i huset, og den fungerer også utmerket uten kjøtt.

Linguine Alfredo

Ingredienser

  • Linguine eller annen pasta
  • 100 g smør
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g parmesan
  • 2 ss kremost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start sette på vann til pastaen og ha i pastaen så fort det har kokt opp.
  2. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløken og la det steke i 1-2 minutter.
  3. Hell over kremfløten og ha i kremosten. Rør forsiktig rundt til det begynner å danne seg små bobler, men ikke la det koke.
  4. Ha i parmesan og la dette smelte, smak til med salt og pepper.
  5. Bland pasta og saus like før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook