Når det kommer til pasta tror jeg de fleste kan komme på minst to type sauser, og for de fleste vil nok dette være bolognese/ kjøttsaus/ tomatsaus og carbonara. Den sistnevnte vil i Norge normalt sett bli tilberedt med fløte og hvitløk, hvor den tradisjonelt sett i Italia ikke vil inneholde noen av disse ingrediensene.
Alfredosaus er en fantastisk variasjon til den kjente kjøttsausen vi vanligvis serverer her i huset, og den fungerer også utmerket uten kjøtt.
Ingredienser
- Linguine eller annen pasta
- 100 g smør
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4 dl kremfløte
- 100 g parmesan
- 2 ss kremost
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start sette på vann til pastaen og ha i pastaen så fort det har kokt opp.
- Smelt smøret i en kjele, tilsett hvitløken og la det steke i 1-2 minutter.
- Hell over kremfløten og ha i kremosten. Rør forsiktig rundt til det begynner å danne seg små bobler, men ikke la det koke.
- Ha i parmesan og la dette smelte, smak til med salt og pepper.
- Bland pasta og saus like før servering.