Gå til innhold
13/06/2018

Krimskramsrose

Publisert: av

Når det kommer til desserter er jeg dessverre ikke så erfaren som jeg skulle ønske, og de fleste desserter som jeg har laget krever en del forarbeid og hviletid.

Det er sjeldent jeg pleier å lage dessert til måltidene, men  «valentine’s day» er en av de dagene i året hvor jeg mener det passer seg. Utfordringen kommer da i å overraske min kjære med dette, siden ingrediensene til dette i kjøleskapet avslører ganske mye. Og ikke minst ville det avsløre hele overraskelsen dersom det stod en stor kake i midterste hylle.

For å løse dette har jeg pleid å lage desserter som ikke krever de største forberedelsene, steke og hviletid. Denne desserten er veldig enkel og veldig lite tidkrevende.

Krimskramsrose

Ingredienser

 • 300 g kremost
 • 4 dl kremfløte
 • 100 g hvit sjokolade
 • 8 stk «ladyfinger»-kjeks
 • bringebær
 • blåbær
 • jordbær

Fremgangsmåte

 1. Start med å blande kremost og fløte, pisk den til den får en jevn og fin konsistens og sett den kjølig.
 2. Ha 6 av «ladyfinger»-kjeksene i en blender og knus til smuler. De to resterende kjeksene kan du knuse for hånd eller i en morter til litt grovere biter.
 3. Smelt sjokoladen i ett vannbad. Ha sjokoladen i en bolle over varmt vann og la den smelte, rør rundt hvert halve minutt.
 4. Når sjokoladen er ferdigsmeltet kan du røre den inn i kremostblandingen, hvis det begynner å klumpe seg ha hele bollen over vannbadet til kremen har begynt å jevne seg igjen. Når kremen har blitt jevn, kan du piske den litt kraftigere til den fastner litt. Ideelt sett ville du ha satt kremen til kjøling igjen, men om du ikke har tid til dette start med å bygge desserten.
 5. Start med kjeks, deretter krem og så blåbær og bringebær. Gjenta dette til du kommer til toppen av dessertskålen.
 6. Avslutt med litt krem og pynt med et jordbær. Har prøvd å snitte jordbæret slik at det ser ut som en rose, men kommer ikke så godt frem av bildet dessverre.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook