Kylling er en kjøtt-type som fungerer til så og si alt av tilbehør. Og det er selvfølgelig ikke noe unntak når det kommer til pasta. Selv om de mest kjente pastarettene ikke nødvendigvis inneholder kylling skal du ikke lete lenge før du finner utallige spennende retter, se for eksempel Linguine alfredo med pannestekt kylling som er rett hvor kyllingen spiller herlig sammen med en enkel pastarett.
Sopp er kanskje ikke det man forbinder mest med denne årstiden vi nå er i, men heldigvis er det god tilgang til sopp hele året rundt da sopp er en fantastisk ingrediens som gjør seg godt i mange retter.
Det er ikke lenge før ett nytt år banker på dørene og vi kan si farvel til tjuefemten, og det er absolutt mye som har skjedd i løpet av dette året, både her på bloggen og i livet mitt ellers.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 600 g kyllingbrystfilet
- 400 g tagliatelle
- 200 g sjampinjong, skiver
- 2 dl kjøttkraft, storfe
- 1 dl kremfløte
- 5 ss smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 50 g bladpersille
- salt og pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Krydre 600 g kyllingbrystfilet lett med litt salt og pepper på overflaten.
- Ha vann i en kjele og kok opp. Når vannet koker har du i litt salt og 400 g tagliatelle.
- Del 200 g sjampinjong i skiver og finhakk 2 sjalottløk.
- Ha 2 ss smør i en kjele og varm opp til medium/ høy varme. Ha i skivet sjampinjong og finhakket sjalottløk. La dette frese i 1 – 2 minutter til løken begynner å bli myk og soppen begynner få en gyllen farge.
- Grovhakk 25 g bladpersille og ha det oppi kjelen med sopp og sjalottløk og stek videre i 1 – 2 minutter.
- Hell over 2 dl kjøttkraft og 1 dl kremfløte i kjelen. Gi det hele ett lite oppkok og rør inn 3 ss smør. Skru ned temperaturen og la sausen småkoke og tykne i 5 minutter. Rør litt underveis, slik at det ikke brenner seg i bunnen.
- Varm opp en stekepanne med olje til medium/ høy varme og stek kyllingbrystene.
- Server kyllingbryst sammen med tagliatelle og soppsausen. Riv litt bladpersille over retten før servering.