Gå til innhold
13/06/2018

Kremet brokkoli- og cheddarsuppe

Publisert: av

Selv om vinterkulden ikke helt har fått sin store entre hittil i år, er en god suppe ikke noe å forakte. Det som er så fantastisk med suppe, er at det finnes så uendelig mange muligheter for variasjon. Suppe kan i seg selv være en fantastisk «medisin» om man vil gå så langt og kalle det for det, men ingenting hjelper for å få varmen tilbake i en litt frossen kropp, som en god og varm suppe.

Hva folk er vant med når det kommer til suppe tror jeg varierer mye. Personlig har jeg vokst opp med tomatsuppe, blomkålsuppe, ertesuppe, betasuppe og spa (kjøttsuppe), iallefall av hva jeg kan huske.

Kremet brokkoli- og cheddarsuppe

Fremover kommer jeg til å prøve meg frem på forskjellige type supper, som jeg håper vil falle i smak. Her i huset har suppe i alle variasjoner blitt en stor favoritt hos både store og små, ikke minst er det stor stas å til tider få kunne delta  med litt kutting og røring.

Kremet brokkoli- og cheddarsuppe

Ett lite tips, dersom du ikke har tenkt å bruke brokkolistilken, rens denne og spis den som snacks mens du lager maten.

Ingredienser

  • 1/2 løk, finhakket
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 2,5 dl lettmelk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 brokkoli, i små biter
  • 2 gulrøtter, kuttet i tynne strimler
  • 200 g cheddar, revet
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og stek den raskt i oljen i en liten kjele. Sett dette til sides.
  2. Start med å lage jevningen og la dette steke ved lav temperatur i ca. 2-3 minutter.
  3. Tilsett gradvis, fløte, melk og kyllingkraften under omrøring. Når suppen begynner å tykne tilsetter du mer væske, fortsett med dette til du har fått i all væsken. La dette småkoke i ca. 10 minutter, rør innimellom, slik at suppen ikke svir seg i bunnen.
  4. Kutt brokkoli i små biter og skjær gulrøttene i tynne strimler, og ha de oppi suppen og la suppen koke videre i ca. 20-25 minutter, til grønnsakene har blitt myke.
  5. Tilsett mesteparten av osten, muskat, salt og pepper og rør rundt til osten har smeltet.
  6. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Dryss over litt cheddar før servering.
  7. Server gjerne sammen med godt brød.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook