Fiskepinner har ord på seg for å være en barnefavoritt når det kommer til fisk, og her i huset intet unntak. Når man lager fiskepinner kan man bruke hvilken som helst fisk man ønsker, men typisk benytter man seg av hvit fiskefilét.
Når jeg laget fiskepinner i dag benyttet jeg meg av pangasiusfilet som er en veldig billig fisk til rundt 50,- per kilo. Fisken har noe lavere proteininnhold enn torsk og laks, men er oppgitt til 14,9 gr/ 100gr. Siden fisken hverken er saltet eller røkt vil den ha litt mindre smak, og kreve litt bedre krydring om man ønsker mer smak.
For å gi litt mer smak til pangasiusen har jeg valgt å servere fiskepinnene med en srirachadip.
Ingredienser
Fiskepinner
- 400 g hvit fiskefilét
- 1 egg, lett pisket
- hvetemel
- griljermel
- salt og pepper
- olje til steking
Råkost
- 2 gulrøtter
Srirachadip
- 2 ss majones
- 1 ss sriracha (kan justeres etter ønske)
Fremgangsmåte
- Om du skal ha poteter til fiskepinnene kan du sette de på nå, da fiskepinnene tar kort tid å klargjøre.
- Kutt opp fisken i passe små strimler ca. 2 x 8 cm.
- Gjør klar tre tallerkener med, hvetemel, pisket egg og griljermel. I griljermelet kan du blande inn litt salt og pepper.
- Tørk godt av fisken med kjøkkenpapir og vend fisken i hvetemelet.
- Dypp fisken i det piskede egget og pass på at fisken er helt dekket.
- Til slutt vender du fisken i griljermel-blandingen.
- Ha olje i en panne, varm opp og stek fiskepinnene til de er gylne på alle sidene.
- Bland majonesen og srirachaen i en liten bolle.
- Riv gulrøtter og server.