Laks og eggerøre er noe jeg forbinder med en bedre frokost, lunsj eller koldtbord. Eggerøre kan tilberedes på mange måter og forskjellige land har ofte egne måter å lage det på.
Denne metoden følger Gordon Ramsey sin berømte metode for å tilberede eggerøre, som etter min mening gir den beste eggerøren.
Ved å lage eggerøren under konstant omrøring og tilsetning av smør underveis vil eggene få en fløyens-myk konsistens som nesten smelter på tungen.
Når det gjelder tilberedning av egg, er det veldig viktig at man krydrer helt til slutten, krydrer man for tidlig vil eggene fort bli seige.
Ingredienser
Croissant:
- 1 croissant
- 2-3 skiver røkelaks
Eggerøre:
- 2 store egg
- 6 ss smør
- 2 ss crème fraîche
- 1 ss gressløk, finhakket
- salt og pepper
Tilbehør:
- sjampinjong
- cherrytomater
Fremgangsmåte:
- Del croissanten i to og stek den i en tørr stekepanne, croissanten har mye smør i seg så den vil ikke trenge noe olje for å steke. Stek til den får en gyllen crisp overflate. Ha i litt olje i pannen og legg i soppen og tomatene.
- Knekk eggene oppi en kjele, sett platen på middels varm og tilsett halvparten av smøret og rør rundt. For at eggene skal få en fin og kremet konsistens er det veldig viktig at man ikke stopper å røre i eggene. Når
alt smører er smeltet tar du kjelen av varmen og rører godt. - Ta kjelen på varmen igjen, tilsett resten av smører og fortsett rør rundt. Når resten av smøret har smeltet igjen og eggene begynner å blitt faste, ta kjelen av varmen igjen og ha i crème fraîche og gressløk. Cremé fraîchen vil stoppe kjøle ned eggerøren og hindre de fra å bli overstekt. Smak til med salt og pepper.
- Anrett alt på en tallerken.